Politieberichten van dinsdag 4 januari.

Inbraak woning
NIJLAND – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Botniastrjitte. De 67-jarige bewoonster was rond 17.00 uur weggegaan maar toen ze rond 19.30 uur thuiskwam ontdekte zij dat er in haar woning ingebroken was. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een deur te forceren. De woning is doorzocht waarbij sieraden en geld werden gestolen.

Man aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor bedreiging. Surveillerende agenten werden op de Nieuwestad aangesproken door een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. De man gaf aan dat hij enige minuten geleden bedreigd was door een man. Terwijl de agenten met de 36-jarige in gesprek waren, kwam de 23-jarige op hen af lopen. In zijn hand had hij een straatsteen en wilde hier mee gaan gooien. De verdachte is aangehouden maar tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en bedreigde de 36-jarige en beledigde de agenten. De verdachte is uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Man rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
DONIAGA – De politie heeft maandagavond op de A6 het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Sneek ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole werd een snelheid gemeten van 180 kilometer per uur daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen voetganger en automobilist
DRACHTEN – De politie heeft maandagmiddag een aanrijding afgehandeld waarbij een 26-jarige vrouw uit Drachten gewond raakte. Een 63-jarige man uit Marssum reed over de Ureterpvallaat toen plotseling een vrouw vanachter een stilstaande bus te voorschijn kwam. Daardoor had de man niet genoeg tijd om af te remmen, met een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Bureau Verkeersongevalsanalyse verricht nog onderzoek naar het ongeval.

112Fryslan