Politieberichten van dinsdag 31 januari

Kluis gestolen bij inbraak

TIJNJE – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Warren die maandagmorgen tussen 08.00 uur en 12.30 uur plaatsvond. Uit de woning werden een kluis en geld uit een portemonnee weggenomen. Toen de 36-jarige bewoner rond 12.30 uur weer thuiskwam, stond de achterdeur open en ontdekte hij dat de kluis weg was. Hij deed aangifte.

Drie keer rijden zonder rijbewijs

FRYSLAN – De politie heeft maandag en dinsdag op drie plaatsen proces-verbaal opgemaakt tegen automobilisten die met een ongeldig verklaard rijbewijs reden. Maandagmiddag werd bij een verkeerscontrole aan de Alexander Cohenwei een 53-jarige automobilist uit Leeuwarden staande gehouden. Op de Essenstraat werd een 38-jarige vrouw uit Burgum staande gehouden. Surveillerende agenten zagen de vrouw wegrijden bij een parkeerplaats zonder gordel en met een mobiele telefoon in haar hand. Ze reden achter haar aan en toen zij in de Essenstraat op de stoep parkeerde spraken zij haar aan. Omdat zij zich niet kon legitimeren werd ze meegenomen naar het bureau om haar identiteit vast te stellen. Dinsdagmorgen vroeg werd op de Dammelaan in Leeuwarden een 34-jarige man uit Leeuwarden staande gehouden die in ook het bezit was van een ongeldig verklaard rijbewijs.

Diefstal uit bergingen

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar diefstallen die maandag uit twee bergingen aan Achter de Hoven plaatsgevonden hebben. Uit een van de bergingen werden onder andere hengels en een slaapzak weggenomen. Uit de andere berging werd een vriezer leeg geroofd. De 27- en 40-jarige eigenaren deden aangifte.

Man aangehouden voor heling

DOKKUM – De politie heeft maandagavond op de Hantumerweg een man aangehouden (gegevens onbekend) op verdenking van heling. Een andere man (gegevens onbekend) had op internet zijn eerder gestolen fiets te koop zien staan en had een afspraak met de verkoper gemaakt. Ter plaatse werd zijn vermoeden dat het om zijn fiets ging bevestigd en hij belde onmiddellijk de politie. Die hielden dan man aan en brachten hem over naar het bureau voor nader onderzoek. De fiets werd in beslag genomen.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond in de Murkstraat een 39-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Nadat bij de politie een melding binnen was gekomen dat een man in de straat met een mes aan het zwaaien was, gingen agenten ter plaatse. Hier deed een 23-jarige bewoner aangifte van bedreiging met een heggenschaar. De aanleiding hiervoor is nog onduidelijk. De verdachte werd verzocht uit zijn woning te komen waarna hij aangehouden werd en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. In de woning werd een takkenschaar gevonden welke in beslag genomen werd.

Getuigen bedreiging gezocht

DRACHTEN – De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die maandagavond rond 22.00 uur plaatsgevonden heeft op de Kolken. Een 17-jarige jongen uit Drachten alarmeerde de politie nadat een travestiet hem met een mes bedreigd had. De jongen stond met vrienden buiten te praten toen de travestiet naar hen toekwam. Tijdens het gesprek werd hij steeds bozer en uiteindelijk pakte hij een mes en zette dat tegen de keel van de jongen. Eerder die avond had hij ook een 19-jarige man uit Drachten aangesproken en bedreigd. Toen had hij ook een mes bij zich. De reden van de bedreigingen is niet duidelijk. Toen agenten ter plaatse kwamen was de dader verdwenen. Er werd meteen een burgernetactie opgestart. 967 deelnemers keken uit naar de dader, maar hij werd niet meer aangetroffen. Het signalement is als volgt:

-leeftijd 25-30 jaar

-ongeveer 1.85 meter

-bruin haar tot op de schouders

-driekwart grijze jas

-zwarte legging

-hoge zwarte laarzen met hoge hakken

Bent u getuige geweest van deze bedreiging of heeft u hier informatie over? Bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 7000.

112Fryslan