Dinsdag 3 november

Fryslân, 03-11-2009 • Politieberichten van maandag 2 november 07.00 uur t/m dinsdag 3 november 07.00 uur

Stavoren: voorbijganger treft lichaam Duitse man aan
Maandagochtend om 08.45 uur heeft een voorbijganger een lichaam in de Marinahaven van Stavoren aangetroffen. Inmiddels is gebleken dat het om een man uit Duitsland gaat. Voor zover bekend stond hij niet als vermist bekend. Omdat de familie nog niet is ingelicht doet de politie nog geen uitspraken over de identiteit van de man. Vermoedelijk is de man onwel geworden waarna hij over boord is gevallen.

Leeuwarden: politie start Burgernetactie na doorrijden aanrijding
De politie heeft maandagmiddag een Burgernetactie gestart nadat een nog onbekende bromfietser er vandoor ging na een aanrijding op het Zuidvliet. De bromfietser was in aanrijding gekomen met een auto en daardoor was er schade ontstaan. De man liet zijn brommer liggen en ging er vervolgens lopend vandoor. De eigenaar van de auto belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement en vluchtrichting van de dader door. De meldkamer Fryslân startte hierop een Burgernetactie. De politie keek samen met 483 deelnemers uit naar de man. Ondanks diverse tips werd hij niet meer aangetroffen. De politie probeert nu via het kenteken van de bromfiets achter de identiteit van de bestuurder te komen.

Burgum: politie houdt dieven van schouw aan
De politie heeft met de aanhouding van vier inwoners van Burgum in de leeftijd van 52, 19, 18 en 14 jaar de diefstal van een stalen schouw opgelost. De schouw lag afgemeerd in het water langs de Miensker, nabij de Electrabel Centrale. Op 13 september werd door getuigen gezien dat de boot door de vier mannen werd meegenomen. Deze getuigen waarschuwden direct via 1-1-2 de politie die de gestolen boot nabij het strand in het riet van het Burgumermar terugvond. De boot werd in beslag genomen en later weer overgedragen aan de rechtmatige eigenaar, een 41-jarige inwoner van Burgum, die aangifte deed. Doordat getuigen een goed signalement hadden doorgegeven, konden na onderzoek de verdachten in oktober buiten heterdaad worden aangehouden. De mannen bekenden de boot te hebben gestolen. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie start Burgernetactie na vermissing man
De politie heeft maandag aan het begin van de avond een Burgernetactie gestart nadat een 73-jarige dementerende man uit Leeuwarden vermist werd. De man was vanaf de Wollegaast vertrokken en had dringend zijn medicijnen nodig. Hierop startte de meldkamer Fryslân een Burgernetactie. De politie keek samen met ongeveer 700 deelnemers uit naar de man. Na ongeveer een uur werd op aanwijzing van burgernetdeelnemers de man gevonden, waarna hij door agenten werd teruggebracht.

Heerenveen: politie houdt vrouw aan voor bedreiging
De politie heeft maandagmiddag op de Badweg een 28-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Agenten kregen de melding dat de vrouw in de omgeving van de Minckelersstraat liep te zwaaien met een mes. Getuigen hadden gezien dat de vrouw richting de Badweg liep en gaven een signalement door. Ter plaatse troffen de agenten haar aan in een woning aldaar, waarna zij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de Heerenveenster zich hevig. Bij de fouillering werd een mes aangetroffen. De 28-jarige werd overgebracht naar het politiebureau alwaar zij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.

Sneek: politie houdt graffitispuiter aan
De politie heeft maandagmiddag op de Overweg een 17-jarige inwoner van Langweer aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten zagen een drietal jongens staan in het tunneltje onder het spoor waarna zij een onderzoek instelden. Bij het naderen van de tunnel zagen de agenten dat de 17-jarige een spuitbus op de grond zette en dat de muur voorzien was van verf. Hierop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: politie houdt drie mannen aan voor vernieling
De politie heeft maandagavond op de Stationsweg twee 21-jarige mannen uit Leeuwarden en een 28-jarige man uit Harlingen aangehouden op verdenking van het plegen van een vernieling. Een getuige had gezien dat het drietal in de Hoogstraat een auto had vernield en belde hierop direct via 1-1-2 de politie. Na een zoekslag in de omgeving troffen de agenten de mannen op het station aan. Zij werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten de verdachten het bureau weer verlaten. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt. Een 62-jarige man uit Harlingen deed aangifte van de vernieling

Bolsward: politie houdt twee mannen aan voor diefstal buitenboordmotoren
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Snekerstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 38-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal. Een getuige had gezien dat vanaf een bootje dat lag in het water grenzend aan de Swan een buitenboordmotor werd weggenomen en belde hierop direct via 1-1-2 de politie. De getuige zag ook dat na de diefstal een auto was weggereden en gaf een beschrijving van het voertuig aan de politie door. Agenten die ter plaatse kwamen zagen het voertuig rijden op de Snekerstraat en gaven een stopteken. Naast de twee mannen troffen de agenten drie buitenboordmotoren aan in de auto. Hierop werd het duo aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan