Politieberichten van dinsdag 3 mei.

Diefstal zenders
IJLST – De politie heeft maandag rond 20.00 uur een 21-jarige inwoner van IJlst aangehouden op verdenking van heling. In de nacht van donderdag 28 april op vrijdag 29 april werden uit een tent van een theater gezelschap die geplaatst was op de Veemarkthal in Sneek, 7 zenders met bijbehorende microfoons gestolen. Een paar dagen later zagen medewerkers van het theatergezelschap dat deze zenders te koop aan werden geboden via de internetsite ‘Marktplaats.nl’. In overleg en in samenwerking met de politie is er een afspraak gemaakt met de verkoper van de zenders. De afspraak vond plaats bij het station in IJlst. Toen de verkoper op kwam dagen bleek deze in het bezit te zijn van een koffer met hierin de gestolen zenders en microfoons. De 21-jarige is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietser gewond
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 19.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Tjerk Hiddesstraat. Een bromfietser die bestuurd werd door een 18-jarige inwoner van Leeuwarden botste op de kruising met het Cambuursterpad tegen een auto die bestuurd werd door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. De 18-jarige werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding.

Auto gestolen
BERLIKUM – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een personenauto. Maandag tussen 19.30 uur en 22.45 uur werd de auto, een grijzeToyota Avensis voorzien van het kenteken 99-PS-RG, gestolen vanaf de oprit van woning aan de Hofsleane. Getuigen hadden rond 19.30 uur wel een onbekende man gezien in de omgeving van de woning maar het is niet bekend of hij de auto meegenomen heeft. De politie wil graag in contact komen met mensen die weten waar deze auto nu is. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Forse snelheidsovertredingen bij wegwerkzaamheden
HEERENVEEN – De politie heeft maandag 21 bestuurders bekeurd voor het te hard rijden bij weg werkzaamheden. Agenten hielden maandag op verschillende tijdstippen een laser controle op de A-32 bij Heerenveen. Hier werd aan de weg gewerkt en de maximum snelheid was 90 kilometer per uur. Ruim voor de plaats waar dit gebeurde werd dit (zes keer) aangegeven met verkeersborden. De hoogst gemeten snelheid was 136 kilometer per uur. Diverse verkeersovertreders gaven aan de ze de borden niet gezien hadden!

Eenzijdig ongeval paardentrailer
GROU-De politie heeft maandagmiddag een eenzijdige aanrijding op de A32 afgehandeld. Een personenauto die bestuurd werd door een 57-jarige inwoner van Terband, raakte van de weg en kantelde. Ook de paardentrailer met hierin een paard die achter de auto gekoppeld zat, sloeg over de kop. Het paard raakte bekneld in de trailer maar kon door de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Een ‘paardenfluisteraar’ heeft het lichtgewonde paard naar een weiland in de buurt gebracht. Bureau Verkeersanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bootje gestolen
AKKRUM- De politie onderzoekt de diefstal van een rubberboot die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond vanuit de Meinesloot. Rond 02.45 uur werd de melder wakker omdat zijn hond aansloeg. Toen hij polshoogte ging nemen, hoorde hij dat de buitenboordmotor werd gestart en zag dat het bootje met hoge snelheid weg voer. Het betreft hier een kleine blauwe rubberboot met daarin twee blauwe zittingen. Het bootje is voorzien van een 4 of 5 pk Yamaha buitenboordmotor. Op de boot staan met plakletters de cijfers “88”. De eigenaar deed aangifte.

Verdacht pakketje ontmanteld
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het aantreffen van een verdacht pakketje. Rond half vier in de nacht van maandag op dinsdag viel passanten een pakketje op. Het betrof een doosje met uitstekende draden. De passanten twijfelden niet en alarmeerden de politie. Een bomverkenner van de politie stelde een onderzoek in en concludeerde dat het om een verdacht pakketje ging. Er werd besloten het gebied af te zetten en het pakketje te laten onderzoeken door de EODD. Rond 6 uur arriveerde de EODD die met behulp van een op afstand bestuurbare robot het pakketje heeft verkend en ontmanteld. Naar de inhoud van het pakketje wordt door de politie onderzoek gedaan. Er hoefden geen ontruimingen plaats te vinden. De technische recherche doet op dit moment onderzoek op de Turfmarkt. In de loop van de dag zal de afzetting opgeheven worden.

Politie kampt met telefoonstoring 0900-8844
GRONINGEN / DRENTHE /FRYSLAN – Sinds maandagavond kampt het Noordelijk Politieservicecentrum van de drie politiekorpsen Groningen, Drenthe en Fryslân met een telefoonstoring. Het landelijke telefoonnummer 0900-8844 ligt vanwege een storing bij de provider eruit.

Er wordt sinds gisteravond hard gewerkt aan het verhelpen van de storing. Burgers kunnen bij spoed en heterdaad situaties met het alarmnummer 112 bellen. De politie hoopt dat de storing in de loop van de ochtend is verholpen.

112Fryslan