Politieberichten van dinsdag 3 juli

Aanrijding met snorfiets

DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 16.00 uur geassisteerd bij een aanrijding. Een 72-jarige inwoonster van Buitenpost verleende op de rotonde bij de kruising Splitting-Berglaan geen voorrang aan een 19-jarige inwoner van Drachten die hier met zijn snorfiets reed. Door de botsing werd de 19-jarige ‘gelanceerd’ en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. De 19-jarige raakte gewond en is onderzocht door personeel van een ter plaatse gekomen ambulance. Gelukkig bleken zijn verwondingen mee te vallen en was een ziekenhuisopname niet nodig.

Bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 17.00 uur een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor bedreiging. De 38-jarige liep langs het terras van een horecagelegenheid aan het Gouveneursplein. Hier bedreigde hij mensen die op het terras zaten. Vervolgens liep hij door. In de Sint Jacobsstraat schold de 38-jarige een 62-jarige inwoner van Leeuwarden uit en toen deze vroeg waarom hij dit deed, probeerde de 38-jarige hem te slaan. Twee agenten die hier in hun vrije tijd liepen, waren getuige van het voorval en hielden de verdachte aan. De Leeuwarder is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Reanimatie passagier veerboot

VLIELAND – De politie heeft maandag rond 16.00 uur geassisteerd bij een reanimatie van een passagier van de veerboot. Bij aankomst van de veerboot op Vlieland werd een passagier bij het verlaten van de boot onwel. Medewerkers van de veerboot zijn onmiddellijk gestart met reanimeren wat later over werd genomen door personeel van een ambulance en een gewaarschuwde arts. Helaas mocht deze hulp niet baten en is het slachtoffer overleden.

Explosie aan boord schip

HEEG– De politie heeft maandag rond 13.30 uur geassisteerd bij een ongeval op een boot. Bij de hulpdiensten was een melding binnengekomen dat er een explosie was geweest op een boot die vlak buiten Heeg voer. De boot met vier opvarenden was naar een haven in Heeg gebracht. Onderzoek wees uit dat er vermoedelijk een gasexplosie aan boord was geweest. Hierbij raakten een 59-jarige inwoner en een 60-jarige inwoonster van Diepenveen gewond. Beide slachtoffers liepen brandwonden op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis Sneek gebracht.

Insluiping in woning

HARLINGEN – De politie stelt een onderzoek in naar een insluiping in een woning aan de Achlumerhof. Maandag rond 13.30 uur was een bewoonster in de tuin aan het werk maar toen de telefoon ging, liep ze naar binnen. In de kamer kwam ze oog in oog met een man en een vrouw te staan. Bij het zien van de bewoonster vluchtten zij via de achterzijde van de woning weg. De beide insluipers hadden boven een slaapkamer doorzocht maar het is nog niet bekend of er iets gestolen was.


Politie zoekt benadeelde fietsendiefstal

LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar de eigenaar van een gestolen fiets. De diefstal vond plaats op maandag 25 of 26 juni in een fietsenstalling nabij de Supermarkt aan de Tijnjedijk. Met de aanhouding van een 40-jarige inwoner van Leeuwarden werden drie fietsendiefstallen opgelost. Van twee gestolen fietsen is inmiddels een eigenaar bekend. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de derde gestolen blauwe fiets en vraagt om zich te melden. U kunt contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0800-9944.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan