Fryslân, 03-02-2009 • Politieberichten maandag 2 februari 07.00 uur t/m dinsdag 3 februari 07.00 uur

Heerenveen: aanrijding onder invloed, bloedproef afgenomen, rijbewijzen ingevorderd
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een aanrijding die zondagmorgen plaatsvond tussen twee auto’s op de Haskeruitgang. Op de Houtdraaier troffen de agenten de totaal vernielde auto van een 21-jarige inwoner uit Oudehaske aan. Zij troffen de bestuurder naast de auto bewusteloos op de straat aan. Toen zij bezig waren met het onderzoek, kreeg men een melding van het aantreffen van een zwaar beschadigde auto op de Weinmakker. Ter plaatse zagen de agenten een totaal vernielde auto waarbij de bestuurder bewusteloos in zijn auto zat. Uit onderzoek bleek dat beide voertuigen betrokken waren geweest bij de aanrijding op de Haskeruitgang. Omstanders zagen dat de bestuurders van de betrokken auto’s de brokstukken van de weg haalden en vervolgens in hun auto stapten en wegreden. Eén van de auto’s stopte op de Houtdraaier, terwijl het andere betrokkene voertuig op de Weinmakker tot stilstand kwam. Direct daarna verloren beide bestuurders hun bewustzijn. Het via 1-1-2 gewaarschuwde ambulancepersoneel, waarschuwde direct na aankomst de traumahelikopter. Beide bestuurders waren vermoedelijk onder invloed van GHB en per ambulance zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar werd er bloedproef genomen. De rijbewijzen van beide mannen werden ingevorderd. Daarnaast kregen zij een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal.

Offingawier: inbraak in caravans
De politie stelt een onderzoek in naar een aantal inbraken in caravans, gepleegd in den nacht zondag op maandag in een recreatiecentrum aan de Potten. Maandag werd er een onderzoek ingesteld naar een inbraak die in dezelfde nacht had plaatsgevonden in een pand op het terrein waarbij men binnengekomen was door het vernielen van een ruit. Daar werden geen goederen weggenomen. Tijdens het onderzoek naar deze inbraak bleek dat tevens in dezelfde nacht zes gestalde caravans waren opengebroken. Er is nog niets bekend over de mogelijk weggenomen goederen uit de caravans. De eigenaren van de caravans moeten afzonderlijk nog aangifte doen.

Leeuwarden: aanhouding, man met gestolen schildersmaterialen
De politie heeft maandagmiddag een 32-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van diefstal. Op de Over de Kelders zagen surveillerende agenten de man lopen met twee nieuw uitziende koffers met schildersartikelen. Toen de man de agenten zag schrok hij en zette het op een lopen. Hij stapte een pand aan de Weaze binnen. De agenten volgden hem naar binnen. Daar probeerde de man de goederen te verkopen. De agenten spraken hem aan. Buiten bekende de man dat hij de goederen had gestolen uit een winkel aan de Over de Kelders. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

112Fryslan