Dinsdag 3 augustus

Politieberichten van dinsdag 3 augustus.

Omstanders houden winkeldieven aan
HOLLUM – De politie heeft maandagochtend een 34-jarige vrouw en een 38-jarige man, beiden inwoners van Wadenoijen, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal op de Lapstraat. Surveillerende agenten kregen de melding dat er een auto midden op de rijbaan stond met publiek eromheen. Eenmaal ter plekke vertelde een 33-jarige winkeleigenaar dat de twee inzittenden van de auto, kort daarvoor, diefstal in zijn winkel hadden gepleegd. Beide personen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en naar het bureau overgebracht voor verhoor. Na het verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. De 33-jarige eigenaar van de winkel deed aangifte.

Man zwaargewond na val van dak
HEERENVEEN – De politie heeft maandagmorgen het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval bij een fabriek aan de Wolfraamweg, waarbij een 29-jarige inwoner van Wolvega zwaargewond raakte. Bij de fabriek werden asbest platen van het dak verwijderd. Het slachtoffer is op een plaats waar geen platen meer lagen door de ontstane opening gevallen. Zijn val van acht meter werd gebroken door een lichtarmatuur. Het slachtoffer is vervolgens per traumahelikopter overgevlogen naar het UMC in Groningen. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Drie vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal
BURGUM – De politie heeft maandagmiddag een 24-jarige inwoonster van Delfzijl, een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige vrouw uit Burgum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerkster van een winkel aan de Lageweg ontdekte dat de drie vrouwen een rok hadden meegenomen zonder daarvoor te betalen. Omdat er een goed signalement van de drie beschikbaar was, besloot de centralist van de Meldkamer Fryslân om een Burgernetactie te starten. De eerste actie in de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens werden meerdere politieagenten naar het centrum van Burgum gestuurd. Ze keken samen met 192 deelnemers van Burgernet uit naar de drie vrouwen. Het trio werd in de Schoolstraat aangetroffen en daar vervolgens aangehouden. De drie vrouwen werden voor nader onderzoek ingesloten. Namens het gedupeerde winkelbedrijf werd aangifte gedaan.

Fietser gewond bij verkeersongeval
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 19.00 op de Tuinen geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval waarbij een fietser gewond was geraakt. De bestuurder van een auto, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, parkeerde zijn auto en deed het portier van de auto open. Hierbij had hij niet gezien dat er een fietser aan kwam rijden. De fietser, een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden, botste tegen het portier en raakte hierdoor gewond. De 21-jarige is met de ambulance overgebracht naar het MCL ziekenhuis.

Dronken man in tuin aangehouden
DRACHTEN – De politie heeft een 42-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor openbare dronkenschap. In de nacht van maandag 2 augustus op dinsdag 3 augustus rond 01.30 uur werden meerdere bewoners van de Singel in Drachten wakker omdat er iemand door hun tuinen liep te schreeuwen en op de ramen bonsde. Surveillerende agenten troffen de Drachtster, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, aan op een schommelbank in één van de tuinen. De verdachte is aangehouden en ter ontnuchtering in gesloten op het politiebureau.

Man gewond na trap van paard
WIJNJEWOUDE – De politie heeft maandag rond 15.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Nije Heawei waarbij een 33-inwoner van Grijpskerk gewond was geraakt. Het slachtoffer hield een jonge hengst met een touw vast maar op een gegeven moment werd het paard wild en begon om zich heen te trappen. De Grijpskerker werd door het paard tegen zijn hoofd geschopt en verloor korte tijd het bewustzijn. De man is met de ambulance overgebracht naar het Nij Smellinghe ziekenhuis.

Man biedt agent drugs aan
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond een 24-jarige man (Woonplaats onbekend) aangehouden voor het dealen in harddrugs op de Nauwesteeg. Een agent die in zijn vrije tijd over de Wirdumerdijk fietste, werd vanuit de Nauwesteeg aangeroepen door de man. Hij bood de agent harddrugs aan. Hierop legitimeerde de agent zich en hield de man aan. De 24-jarige man slikte vervolgens de drugs door en verzette zich tegen zijn aanhouding. Gewaarschuwde agenten hebben de man geboeid en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens de fouillering is een geldbedrag in beslag genomen als zijnde handelsgeld. Na verhoor is de man heengezonden.

Man aangehouden voor het zich niet kunnen identificeren
DRACHTEN – De politie heeft maandagavond een 30-jarige inwoner van Beetsterzwaag aangehouden voor het hanteren van een mobiele telefoon tijdens het rijden op de Noorderhogeweg. De man reed in zijn auto achter de agenten en had zijn mobiele telefoon in zijn hand. Hiervoor werd de man staande gehouden. De man verklaarde dat hij de agenten aan het filmen was. Omdat de man zich niet kon identificeren werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na de identiteit van de persoon te hebben achterhaald, werd de man heengezonden. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden na opvallend gedrag
SNEEK – De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 uur op de Meeuwenlaan een 18-jarige inwoner van Kortehemmen aangehouden. Een agent zag drie verdachte personen op de Meeuwenlaan lopen. Deze verdachte personen hadden belangstelling voor woningen. Ze keken naar binnen en maakte notities. Het drietal is voor controle staande gehouden op de Parkstraat. De 18-jarige Kortehemmer bleek een notoire woninginbreker te zijn. Tevens stond hij gesignaleerd omdat de man zich had moeten melden bij een penitiaire inrichting. De man is hierop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan