Dinsdag 29 november

Politieberichten van dinsdag 29 november

Man overleden na ongeval

LEEUWARDEN – Een 82-jarige man uit Leeuwarden is maandagmiddag overleden na een ongeval. De man reed op de Surinameweg toen hij waarschijnlijk onwel werd en hierdoor flink gas gaf. Als gevolg daarvan reed hij tegen een andere auto aan, stak via de groenstrook de Julianalaan over, reed in de Hobbemastraat weer tegen twee auto’s en een verkeersbord aan om uiteindelijk in een sloot tot stilstand te komen. Omstanders boden eerste hulp aan en voorkwamen dat de auto verder het water in zou zakken door deze met een touw aan een andere auto vast te koppelen. Ter plaatse gekomen hulpverleners reanimeerde de man tot hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht waar hij niet veel later overleed. Een 52-jarige stadsgenoot raakte door de botsing met zijn auto gewond en werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Automobilist aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft maandagochtend een 23-jarige automobilist uit Sneek aangehouden. Een motoragent was bezig met een controle nabij de stoplichten aan de Stadionweg toen de Sneker met zijn auto passeerde. De man viel op omdat zijn uitlaat nog al wat lawaai maakte. Reden voor de agent om de bestuurder aan te spreken. De 23-jarige kreeg een stopteken en begon toen gelijk tegen de agent te schreeuwen. Een normaal gesprek was niet met de man te voeren. Toen hij zich weigerde te legitimeren was de maat vol. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij met twee bekeuringen, één voor het niet kunnen legitimeren en één voor een uitlaat met te veel decibel, het politiebureau weer verlaten.

Rijbewijs ingevorderd na onwelwording

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Leeuwerikstraat. Een 68-jarige inwoner van Leeuwarden raakte onwel en verloor de macht over het stuur. Vervolgens botste hij tegen een geparkeerde auto. De Leeuwarder is door personeel van een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de 68-jarige is ingevorderd. Het CBR gaat beoordelen of de man nog wel in een auto mag rijden.

Invordering rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige bestuurder (woonplaats niet bekend) Agenten hielden de 45-jarige op de Tesselschadestraat staande voor een controle. Aangezien het vermoeden bestond dat hij alcohol gedronken had, is de 45-jarige voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 940 ugl. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in bedrijf

WOLVEGA – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Heerenveenseweg. In de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur werd hier ingebroken. De bewoners werden wakker van een harde klap en direct hierna ging het inbraak alarm af. De inbreker(s) waren binnengekomen door een toegangsdeur open te maken. Als buit werd de kassa meegenomen.

Aantreffen drugs

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 16.00 uur een 26-jarige inwoner van Purmerend aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Tijdens een controle op de Weaze bleek dat de 26-jarige nog een boete moest betalen en moest hij mee naar het politiebureau. Hier bleek dat de 26-jarige vijf wikkels met hierin vermoedelijk harddrugs en een zakje wiet bij zich had. De drugs zijn in beslaggenomen en de tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Brommobiel rijdt tegen tractor

IT HEIDENSKIP – De politie heeft maandag rond 16.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Heidenskipsterdyk. Een 32-jarige inwoner van It Heidenskip stond met zijn tractor stil op de rechterrijstrook met de bedoeling om linksaf een weiland in te slaan maar moest hiermee wachten omdat er kinderen fietsten die hij voor wilde laten gaan. Op dat moment kwam een 24-jarige inwoner van Warns uit tegenovergestelde richting in een brommobiel aanrijden. De 24-jarige haalde de fietsers in maar had kennelijk de tractor niet gezien. De 24-jarige botste tegen de voorlader van de tractor en raakte hierdoor ernstig gewond. Het slachtoffer raakte bekneld en is door de brandweer uit het voertuig bevrijdt. De 24-jarige is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Rond 20.00 uur drongen twee gemaskerde mannen en met een knuppel gewapende mannen een woning binnen aan de Annie Westlandstraat. De bewoner en een vriend werden mishandeld en met een knuppel geslagen. Zij raakten hierdoor gewond. Ondanks zijn vermomming werd de 24-jarige herkend en kon hij later die avond door de politie aan worden gehouden. Naar de identiteit van de tweede verdachte wordt nog onderzoek gedaan. De oorzaak van de ruzie lag in de relationele sfeer.

Fietser gewond na aanrijding

BUITENPOST – De politie heeft maandagochtend een aanrijding onderzocht, waarbij een 15-jarige fietser uit Lauwerzijl gewond raakte. De jongen stak de Oost over en maakte daarbij vermoedelijk een verkeerde inschatting. Een 24-jarige automobiliste uit Groningen naderde namelijk. De vrouw probeerde door krachtig remmen nog een aanrijding te voorkomen, maar ze slaagde hier niet in. De fietser raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Man aangehouden voor dealen

KOOTSTERTILLE – De politie heeft maandagochtend vroeg een 28-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Agenten waren een onderzoek tegen de man begonnen omdat ze het sterke vermoeden hadden dat hij al geruime tijd bezig was met het verkopen van speed en XTC-pillen. De officier van justitie gaf toestemming om de 28-jarige buiten heterdaad aan te houden. Dit gebeurde maandagochtend vroeg in de woning van de man. In zijn kleding en later ook in zijn woning vonden agenten meer dan gebruikershoeveelheden harddrugs. De drugs werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Auto uit bos gehaald

WEST TERSCHELLING – De politie heeft zondagochtend een auto uit het bos gehaald die stond op het brandgangenpad tussen het oude voetbalveld aan de Sportlaan en de Burgemeester van Heusdenlaan. De 26-jarige eigenaar van West had zijn auto zaterdagavond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Zwarteweg en was vervolgens het dorp in gegaan. Zondagochtend kwam er bij de politie op het eiland een melding binnen dat er een auto onder verdachte omstandigheden in het bos zou staan. Eenmaal ter plaatse constateerden de agenten dat de auto muurvast in het zand stond. Met de nodige moeite werd het voertuig weer losgetrokken. De 26-jarige eigenaar verklaarde dat hij in de nacht van zaterdag op zondag niet in de auto had gereden. Er moet dus wel sprake zijn van joyriding. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen die in nacht zaterdag op zondag een rode Peugeot 405 hebben zien rijden. U kunt daarvoor bellen met 0900-8844 of even het politiebureau op het eiland binnen stappen.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan