Dinsdag 29 december

Politieberichten van maandag 28 december 07:00 uur tot dinsdag 29 december 07:00 uur.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraken in auto’s
De politie doet onderzoek naar twee inbraken in auto’s die de afgelopen nacht in de Langedeelstraat plaatsvonden. Toen de benadeelden vanmorgen bij hun auto kwamen, bleken de navigatiesystemen te zijn weggenomen. De eigenaren, een 58 en 59-jarige inwoner van Ouddorp, deden beide aangifte.

Harlingen: politie onderzoekt inbraken in vrachtauto’s
De politie onderzoekt tien inbraken in vrachtwagens die in het kerstweekend hebben plaatsgevonden. De vrachtwagens stonden geparkeerd bij bedrijven op diverse locaties. Toen men maandagmorgen met de vrachtwagens wilde vertrekken, bleken de ramen te zijn vernield. Uit de voertuigen werden diverse goederen weggenomen. De eigenaren deden aangifte.

Holwerd: politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding
De politie heeft maandagmorgen het rijbewijs van een 22-jarige inwoner van Kollumerpomp ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid op de Ternaarderdijk rijden. Via de lasergun registreerden zij een snelheid van 153 kilometer per uur, daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Daarnaast werd er proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Begoniastraat. Maandag kwam men de woning binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden in ieder geval een computer en een tv weggenomen. De 76-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Lemmer: politie houdt verdachte aan voor openlijke geweldpleging
De politie heeft maandagavond in een woning in het dorp een 16-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Een 22-jarige plaatsgenoot was eerder die avond nabij het Gemeentehuis in elkaar geslagen door een aantal personen. Een getuige wist de naam van één van de daders. Na onderzoek door de politie kon de 16-jarige in zijn woning worden achterhaald. Hij werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie is nog op zoek naar de daders.

Heerenveen: rijden onder invloed drugs
De politie heeft maandagavond op de Haskeruitgang een 40-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Surveillerende agenten besloten de auto te controleren gezien de hoge snelheid van het voertuig. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna er een controle volgde. Al snel bleek dat de man een boete van 320 euro had openstaan. Aangekomen bij het politiebureau werd de boete door de man betaald. Daarnaast vonden de agenten in de auto en in de kleding van de man wit poeder. Dit bleek later gaan om zo’n 12 gram speed. De drugs werd in beslag genomen. De bestuurder werd aangehouden en er werd bij hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de 40-jarige was in november al ingevorderd. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: politie waarschuwt voor oplichting
De politie waarschuwt voor oplichters die op allerlei manieren proberen om de inlogcodes voor het internetbankieren te achterhalen. De oplichters verspreiden vele emails met daarin links naar dubieuze webadressen. Via deze websites probeert men het rekeningnummer en de bijbehorende inlogcode te bemachtigen. Ook komt het voor dat mensen e-mails ontvangen met daarin vragen over het internetbankieren. Ook dit is een manier om het rekeningnummer en de bijbehorende inlogcode te bemachtigen. Het advies van de politie is dan ook om de links niet te openen en niet op de e-mails te reageren. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw bank.

Fryslân: politie neemt weer illegaal vuurwerk in beslag
De politie heeft maandag op diverse plaatsen in de provincie illegaal vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachten. In Drachten werd tegen twee jongens van 17 en 19 jaar proces-verbaal opgemaakt zij illegaal vuurwerk voorhanden hadden. Bij de 17-jarige verdachte werden 38 nitraatbommen in beslag genomen. De 19-jarige verdachte had 256 nitraatbommen en 9 lawinepijlen in zijn bezit. In Leeuwarden werd tegen een 18-jarige man proces-verbaal opgemaakt omdat hij 57 nitraatbommen, 405 bermuda’s en 8 vlinderbommen in zijn bezit had.

Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd. De politie heeft in Fryslân tot nu toe 800 kilo vuurwerk in beslag genomen. De agenten kwamen het vuurwerk onder andere op het spoor dankzij anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk ook op [url=http://www.youtube.com/politiefryslan ]www.youtube.com/politiefryslan [/url]

Kijk voor de laatste opsporingsberichten op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] of volg Dader Gezocht via [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan