Politieberichten van dinsdag 28 september.

Files door kop-staartbotsing
HEERENVEEN – De politie heeft maandagmorgen op de afrit van de A32 richting Heerenveen-centrum een kop-staartbotsing afgehandeld. Door deze aanrijding ontstonden op het knooppunt Heerenveen files. Een 40-jarige automobiliste uit Leeuwarden zag te laat dat het verkeer voor haar tot stilstand was gekomen. Ze botste dan ook met haar auto tegen de achterzijde van de auto van een 34-jarige automobiliste uit Beetsterzwaag. Deze vrouw schoot vervolgens met haar auto door en raakte de achterzijde van de auto van een 53-jarige automobilist uit Luxwoude. De vrouw uit Leeuwarden en de man uit Luxwoude werden voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Door de kop-staartbotsing in de spits ontstond veel vertraging in het verkeer in en rondom Heerenveen.

Caravan uitgebrand
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een caravan. De caravan stond geparkeerd aan de Sem Dresdenstraat. Rond 00.30 uur zag een getuige vuur onder de caravan en belde via 1-1-2 de brandweer. De brandweer heeft het vuur geblust maar de caravan kan als verloren worden beschouwd. Er wordt nader onderzoek gedaan hoe de brand ontstaan is.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 16.00 uur een 29-jarige inwoner van Vught aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was een hotel binnengegaan op de Stationsweg en had hier problemen veroorzaakt. Toen hij verzocht werd het pand te verlaten sloeg hij een medewerker die hierdoor gewond raakte. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor bezit harddrugs
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 18.00 uur op de Weaze een 19-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden omdat hij harddrugs in zijn bezit had. Surveillerende agenten zagen de man ‘rondstruinen’ op de Weaze en dat hij een kort contact had met een andere man. Aangezien het vermoeden bestond dat de 19-jarige aan het dealen was, is hij gefouilleerd. Hierbij werden 32 bolletjes cocaïne en 11 bolletjes heroïne aangetroffen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 17.00 uur op het Kiryat Onoplein een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van Drachten, werd op de Zuidkade aangesproken door de Leeuwarder. Deze wilde een lift naar een supermarkt op het Kiryat Onoplein. Het slachtoffer weigerde dit maar werd toen tegen zijn hoofd geslagen. De Drachtster was hierdoor behoorlijk onder indruk en bracht de verdachte toch naar de supermarkt. De 23-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Lastige passagier
OOSTERWOLDE – De politie heeft maandag rond 17.30 uur op het Stationsplein een 19-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden omdat hij de bus niet wilde verlaten. De man was in Assen ingestapt en had een kaartje gekocht waarmee hij 3 zones kon reizen. Nadat de zones ‘op ‘waren wilde hij de bus niet verlaten en bedreigde hij de chauffeur. De bus is doorgereden naar Oosterwolde en hier is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Auto verliest aanhanger
HARLINGEN – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de A31 waarbij een paardentrailer los was geraakt van de auto. Rond 17.00 uur was via 1-1-2 bij de politie een melding binnengekomen dat er een paardentrailer over de kop was geslagen op de A31. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat de aanhanger tegen de vangrail lag en dat de vangrail over een lengte van ca 40 meter beschadigd was. Het trekkend voertuig was niet op de plaats van het ongeval aanwezig. Rond 17.20 uur nam de bestuurder, een 40-jarige inwoner van Achlum, contact op met de meldkamer van de politie. Hij gaf aan dat hij de aanhanger ‘verloren’ was maar dat hij gezien de verkeersveiligheid niet kon stoppen. De aanhanger is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Burgernetactie na vermissing
LEEUWARDEN – De politie heeft samen met ruim 1700 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een 85-jarige vermiste man. De bejaarde man had ’s middags een bezoek gebracht aan het ziekenhuis in Leeuwarden. Om half drie stond een taxichauffeur gereed om de man naar zijn woning in De Westereen te brengen. De chauffeur en ook het personeel van het ziekenhuis zochten om de man, maar konden hem niet vinden. Uiteindelijk werd de politie gewaarschuwd. De centralist van de Meldkamer Fryslân besloot om een Burgernetactie te starten. Samen met de ruim 1700 deelnemers van Burgernet werd uitgekeken naar de vermiste man. Uiteindelijk werd hij op het station in Buitenpost aangetroffen en naar zijn woonadres gebracht.

112Fryslan