Politieberichten van dinsdag 28 december.

Rijden zonder rijbewijs
SNEEK – De politie heeft maandag rond 14.30 uur een 20-jarige inwoner van Sneek bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de Sneker rijden op de Gedempte Pol en hielden hem voor een controle staande. Hieruit bleek dat het rijbewijs van de 20-jarige ingevorderd was. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en ook is zijn auto in beslag genomen.

Auto botst tegen boom
OLDEHOLTPADE – De politie heeft maandag rond 16.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Stellingenweg. Een 25-jarige inwoner van Groningen kwam uit de richting van Wolvega en reed in de richting van Oldeberkoop. In een bocht was de Groninger de macht over het stuur verloren en tegen een boom gereden. De bestuurder raakte bekneld en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Met de ambulance is hij overgebracht naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevallen Analyse van de politie Fryslân doet nog onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Afsteken zwaar vuurwerk
DRACHTEN – De politie heeft maandag een 26-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en het exploiteren van een weedkwekerij. Rond 21.00 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er vanuit een woning op de Wetterwille zwaar vuurwerk afgestoken werd. De bewoner van de woning bekende aan de agenten dat hij met een carbidbus geschoten had. In de woning werd naast een doosje met nitraatbommen een in werking zijnde weed kwekerij aangetroffen. De weedkwekerij met ca 100 planten is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Door medewerkers van een energie bedrijf is onderzoek gedaan naar de stroom voorziening. Hieruit bleek dat de verzegeling van de meterkast verbroken was. Aangezien het vermoeden bestond dat de elektriciteit illegaal werd ‘afgetapt’, is de stroom naar de woning afgesloten.

Rijbewijs ingevorderd
JOURE– De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Heerenveen. Op de Finne was de bestuurder de macht over het stuur verloren en via een trottoirband tegen een paal gebotst. De auto raakte hierdoor zwaar beschadigd. De Heerenvener en een passagier, die beide geen veiligheidsgordel droegen, raakten lichtgewond en zijn naar de EHBO van het ziekenhuis gebracht. Na behandeling is de bestuurder overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse. Hier blies hij 540 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbreker aangehouden
HAULE- De politie heeft in december met de aanhouding van een 50-jarige inwoner van Groningen een bedrijfsinbraak en een fietsendiefstal opgelost. Daarnaast wordt de man ervan verdachte diezelfde nacht een inbraak in een woning te hebben gepleegd samen met een nog onbekende andere man.

Bedrijfsinbraak
In de nacht van 11 op 12 december vond een bedrijfsinbraak plaats aan de Dorpsstraat. De beide mannen kwamen de woning, die aan het bedrijf gekoppeld is, binnen door een raam te forceren. Eenmaal binnen liepen de inbrekers de slaapkamer van de bewoners binnen. Toen deze wakker werden sloegen beide mannen op de vlucht en verdwenen op twee klaargezette fietsen. Doordat de bewoner direct via 1-1-2 de politie belde, kon de 50-jarige verdachte diezelfde nacht op de Bovenweg worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Uit onderzoek bleek dat deze fietsen eerder die nacht in Haule waren gestolen. Uit het bedrijf werd een geldbedrag weggenomen.

De verdachte wordt ook verdacht van inbraken gepleegd in een bedrijf aan de Weinterp en een woning aan Klein Groningen in Wijnjewoude in september van dit jaar. DNA sporen wezen uit dat de verdachte met beide inbraken te maken heeft gehad. Tijdens de inbraak werd geld buitgemaakt. Hij zit nog steeds vas

Zoekactie naar vermiste man
URETERP- De politie heeft maandagavond Burgernet ingeschakeld om uit te kijken naar een 76-jarige inwoner van Ureterp. De man heeft maandagmiddag rond 14.00 uur zijn woning aan de Skeauwen in licht verwarde toestand verlaten en is in zijn auto, een Peugeot, vertrokken in de richting van Drachtster-compagnie. Sindsdien is de man spoorloos. 28 burgernet deelnemers keken mee uit. Dinsdagmorgen, het tijdstip en plaats zijn nog bekend, is de Ureterper in Duitsland aangetroffen en is zijn familie in kennis gesteld.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan