Fryslân, 28-04-2009 • Politieberichten van maandag 27 april 07:00 uur t/m dinsdag 28 april 07.00 uur

In verband met de feestdagen worden de politieberichten op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei uiterlijk 13.30 uur op deze website geplaatst.


Dokkum: twee verdachten aangehouden voor dealen in harddrugs
De politie heeft wederom in Noordoost Fryslân twee mensen aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Op woensdag 15 april werd een 43-jarige inwoonster van Dokkum in haar woning aangehouden. Zij wordt er van verdacht al jaren te handelen in harddrugs. In de woning van de verdachte vonden de agenten 90 gram verdovende middelen, vermoedelijk speed. De drugs werd in beslag genomen. De vrouw is op vordering van de officier van justitie door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Maandag 27 april deed politie wederom een inval in een woning in Dokkum. In deze woning werden de 24-jarige bewoner en een 17-jarige inwoonster van de gemeente Dongeradeel aangehouden. De 24-jarige man wordt ook verdacht van het handelen in harddrugs. In de woning van de verdachte vonden de agenten tientallen pillen, vermoedelijk XTC en vermoedelijk 130 gram speed en een vuurwapen. De drugs en het vuurwapen werden in beslag genomen. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie gaat door met het onderzoek naar het handelen in harddrugs in Noordoost Fryslân. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Heerenveen: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Anjalierstraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden drie laptops en twee portemonnees weggenomen. De 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Heerenveen: diefstal uit vrachtauto
De politie onderzoekt de diefstal uit twee geparkeerde vrachtauto’s aan It Kylblok. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werden de auto’s opengebroken. Eenmaal in de vrachtauto’s werden gereedschapbakken opengebroken. Vanuit hier werden boormachines, schuurmachines, een slijptol en een zaagmachine weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 45-jarige inwoner van Heerenveen aangifte.

Sneek: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Johan Willem Frisostraat in Sneek.
Tussen zaterdagavond en zondagochtend kwam men binnen door het forceren van een ruit in de achterdeur. Er werden uit de woning sierraden, geld en elektrische apparatuur gestolen. De 60-jarige bewoner deed aangifte.

Sint Jacobiparochie: diefstal aanhanger met rolsteiger
De politie onderzoekt een inbraak op een terrein aan de Kadal in Sint Jacobiparochie. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werd het slot van het toegangshek geforceerd. Van het terrein werd een aanhangwagen met daarop een rolsteiger gestolen. Een 34-jarige bewoner van Sint Jacobiparochie deed aangifte.

Heerenveen: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Breedpad. In de nacht van zondag op maandag werden uit de woning twee digitale camera’s gestolen. Het is onbekend hoe men binnen is gekomen. De 35-jarige bewoner deed aangifte.

Dokkum: vrouwen gewond na aanrijding
De politie heeft maandagochtend op de Lauwersseewei een kop-staartbotsing afgehandeld, waarbij een 33-jarige vrouw uit Metslawier en 24-jarige vrouw uit Driesum gewond raakten. De twee vrouwen reden met hun auto tegen een busje dat voor hen reed. Door de klap liepen beide vrouwen nek- en voetletsel op. De 59-jarige bestuurder van het busje uit Kootserstille bleef ongedeerd. De twee slachtoffers werd door de brandweer uit de auto gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Leeuwarden: heler aangehouden
De politie heeft maandagavond op de Houtwielenstraat een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Nadat bij de politie een melding binnen was gekomen dat een man de gestolen fiets van zijn stiefdochter in die straat weer teruggekocht had, konden agenten de verdachte op basis van het doorgegeven signalement aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Joure: diefstal buitenboordmotoren
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Slotermeer. Tussen zondagavond en maandagmiddag werd een roldeur geforceerd, waarna elf buitenboordmotoren uit het bedrijf weggenomen werden. De 26-jarige eigenaar uit Scharsterbrug deed aangifte.

Sneek: man aangehouden na bedreiging
De politie heeft maandagmiddag een 56-jarige man uit Stiens aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had een buitengewoon opsporingsbeambte van de gemeente Sneek met de dood bedreigd, waarna de 27-jarige aangever uit Heerenveen de verdachte aanhield en de politie belde. Deze nam de verdachte van de man over en nam hem mee naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd.

Drachten: snelheidscontroles
De politie heeft maandag verschillende snelheidscontroles gehouden op locaties waar een maximum snelheid is toegestaan van 50 kilometer per uur. Van 12:45 uur tot 17:15 uur werden op de Gauke Boelensstraat 3316 passanten gecontroleerd. Hierbij werden 200 overtredingen geconstateerd en was de hoogst gemeten snelheid 78 kilometer per uur. Van 17:30 uur tot 19:00 uur werden op de Folgeralaan 307 passanten gecontroleerd. 140 hiervan reden te snel, waarbij de hoogste snelheid 90 kilometer per uur was. Tenslotte werden van 19:15 uur tot 21:30 uur op de Lange West 555 passanten gecontroleerd. Hierbij werden 91 overtredingen geconstateerd, de hoogst gemeten snelheid was hier 88 kilometer per uur.

112Fryslan

})