Dinsdag 27 september

Politieberichten van dinsdag 27 september

Inbraak in woning

SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan de Jutrijpstraat die maandag tussen 02.00 en 09.00 uur plaatsgevonden heeft. Toen de bewoners maandagmorgen wakker werden, bleek de achterdeur open te staan. Uit de woning waren een laptop en twee mobiele telefoons weggenomen. Een 25-jarige bewoonster deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Drachten. De man reed op de N31 Nijega-Garijp een snelheidscontrole voorbij met een snelheid van 162 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagen verliest oplegger

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 19.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Lorentzkade. Een splinternieuwe oplegger die vermoedelijk niet goed vast was gekoppeld aan een vrachtwagen schoot in een bocht los en sloeg over de kop. Door een bergingsbedrijf is de oplegger weer op de ‘wielen gezet’. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Fietser gewond

JOURE – De politie heeft maandag rond 22.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Geert Knolweg. Een 30-jarige inwoner van Joure haalde met zijn auto een groep fietsers in. Vlak bij de afslag naar de Oosterstraat stak een fietser uit de groep de weg over. De automobilist kon hem niet meer ontwijken en botste tegen de fietser aan. Deze kwam op de motorkap van de auto terecht. Het slachtoffer, een 32-jarige inwoner van Joure, gleed van de auto en kwam in de struiken terecht. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Invordering rijbewijs

KORNWERDERZAND – De politie heeft maandag rond 16.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige inwoner van Stiens. Tijdens een lasercontrole op de Afsluitdijk reed de 25-jarige 120 kilometer per uur waar 70 kilometer toegestaan is. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand in papierloods

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmorgen geassisteerd bij het blussen van een brand in een papierloods van afvalverwerkingsbedrijf Omrin aan de Greunsweg. Rond 5.00 uur ontdekte een medewerker van het bedrijf de brand en waarschuwde de brandweer die de brand snel onder controle had. Bij de brand kwam veel rook vrij die over de stad wegtrok. Er kwamen geen schadelijke stoffen vrij. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Fietsendief maakt schoon schip

LEEUWARDEN – De politie heeft vorige week een 28-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad aangehouden na het stelen van een fiets op het centraal station in Leeuwarden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de verhoren gaf de Leeuwarder aan dat hij schoon schip wilde maken. Hij vertelde de agenten dat hij de afgelopen maanden tussen de 50 á 100 fietsen in Leeuwarden had gestolen. Dit deed hij om zijn drugsverslaving te bekostigen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan