Dinsdag 27 december

Politieberichten van dinsdag 27 december

Rijbewijs ingevorderd

SURHUISTERVEEN – De politie heeft maandagmiddag rond 12.30 uur het rijbewijs van een 64-jarige automobilist uit Surhuisterveen ingevorderd. Via een anonieme tip kregen de agenten informatie dat een man onder invloed in zijn auto zou rijden. Op de Groenling bleek dat de bestuurder zijn auto had geparkeerd en het voertuig vervolgens had verlaten. In de omgeving troffen agenten hem aan. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 750 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraak

STIENS – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Tulipastrjiite. De bewoners waren tijdens het kerstweekend afwezig en bij terugkomst ontdekten ze de inbraak. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een ruit te forceren. Het is nog onbekend wat er werd weggenomen.

Automobilist gewond na aanrijding

ELSLOO – De politie heeft maandagmiddag op de kruising van de Eikenhorst met de Butenweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 20-jarige automobilist uit Boijl gewond raakte. Een 74-jarige automobilist uit Steggerda stak de kruising over en zag daarbij de 20-jarige automobilist over het hoofd. De 74-jarige bestuurder had hem voorrang moeten geven. Ondanks krachtig remmen kon een aanrijding niet meer worden voorkomen. De bestuurder uit Boijl raakte gewond aan zijn schouder en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 73-jarige man kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld.

Man aangehouden voor vernieling

ACHLUM – De politie heeft maandagavond een 32-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten kregen een melding dat in het dorp een ruitje van een woning was vernield. Buurtbewoners hoorden glasgerinkel en dachten dat er werd ingebroken. Reden om direct via 1-1-2 de politie te waarschuwen. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement kon de 32-jarige Harlinger snel worden achterhaald. Hij was op zijn fiets onderweg naar zijn woonplaats. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Dakinbraak in winkel

KOLLUM – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Mr Andreaestraat. In de nacht van maandag op dinsdag ging het inbraakalarm in de winkel af. Reden voor medewerkers van een beveiligingsbedrijf en de politie naar de betreffende winkel te gaan. Al snel kwam men er achter dat er een gat in het dak van de winkel zat. Met een politiehond werd gezocht in en rondom de winkel, maar er werden geen inbrekers aangetroffen. Waarschijnlijk is niks uit de winkel weggenomen. Wel was de schade aanzienlijk. Namens het gedupeerde winkelbedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Man aangehouden na belediging

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. Op de Singel beledigde hij een agent. Dit werd niet geaccepteerd en de man werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Wildplasser aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de Kleine Kerkstraat een 20-jarige inwoner van Delft aangehouden. Twee surveillerende agenten spraken de man aan omdat hij tegen een gevel stond te plassen. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en beledigde de agenten toen die een bekeuring aan het uitschrijven waren. De man werd aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Twee stappers aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Oude Koemarkt een 36-jarige inwoner van Dordrecht en een 27-jarige inwoonster van Jubbega aangehouden. Agenten hadden een klein opstootje in de kiem gesmoord en noteerden de gegevens van enkele betrokkenen. De 36-jarige man ging, zonder dat daarvoor een aanleiding was. door het lint. De 27-jarige vrouw probeerde hem in bedwang te houden. Ook enkele omstanders hielpen haar daarbij. Ze slaagden daar niet in en agenten moesten dan ook wel ingrijpen. De 36-jarige man probeerde de agenten te schoppen en te slaan. Hij slaagde hier niet in en werd aangehouden. De 27-jarige reageerde daarop en werd vervolgens ook aangehouden omdat ze tegen een politieauto trapte. De twee werden overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg de 36-jarige man een bekeuring voor het veroorzaken van overlast tijdens dronkenschap. De 27-jarige vrouw kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Het duo mocht vervolgens het bureau weer verlaten.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan