Politieberichten van dinsdag 26 juni

aangehouden voor vernieling

BEETSTERZWAAG – De politie heeft maandagochtend een 31-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van vernieling en het bezit van soft- en harddrugs. Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat een man in een auto zou zitten die niet van hem was. Toen ze arriveerden op de Molenlaan zagen ze betreffende auto staan. De 31-jarige man zat in de auto en kon geen goede verklaring geven wat hij daar moest. Naast hem lagen soft- en harddrugs. De man werd dan ook aangehouden. Op 24 juni was hij ook al in dezelfde auto aangehouden. Toen had hij de autoruit ingegooid met een steen. Deze keer had hij zich toegang verschaft door het plastic voor de kapotte ruit te verwijderen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Caravan gestolen

WOLVEGA – De politie onderzoekt de diefstal van een caravan van het merk Knaus type Südwind 500 FSK. De caravan werd in de nacht van zondag op maandag gestolen vanaf een terrein van een caravanhandel aan De Barte. Om op het terrein te komen werd een hekwerk vernield. Een 55-jarige inwoner van Wolvega deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Grote brand in Leeuwarden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag geassisteerd bij een grote uitslaande brand in een pand aan de Schrans. Rond 00.30 uur kwam de melding binnen dat er rook uit het pand kwam. In dit pand waren diverse kleine bedrijfjes gevestigd. Het vuur breidde zich snel uit naar de eerste verdieping. Door de brandweer werd opgeschaald naar een grote brand en werd assistentie ingeroepen van omliggende korpsen. De naastgelegen percelen werden ontruimd en de bewoners (aantal nog niet bekend) zijn overgebracht naar een hotel. Deze panden liepen veel rook- en water schade op. Rond 05.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het pand met een monumentale gevel ging verloren. In verband met instortingsgevaar van de gevel/pand wordt het verkeer dat in noordelijke richting door de Schrans wil rijden via de Hollanderdijk omgeleid. De Eenhoorn is voor alle verkeer afgesloten. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Politie zoekt beeldmateriaal brand

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een brand die in de nacht van maandag op dinsdag jl. rond 00.30 uur plaatsvond in een bedrijfspand aan De Schrans in Leeuwarden. Het pand werd door de brand geheel verwoest.

De politie wil graag in contact komen met mensen video’s of foto’s hebben gemaakt van de brand.Bent u in het bezit van beeldmateriaal en wilt u dit afstaan aan de politie? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844.Met behulp van dit materiaal wil de politie het verloop van de brand in kaart brengen.

Metaal diefstal

HEERENVEEN – De politie heeft maandag rond 22.00 uur een 31-jarige inwoner van Oudehorne en een 44-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor metaaldiefstal. Getuigen zagen de beide mannen rondlopen bij (sloop)woningen in de Rozenstraat en alarmeerde de politie. Ter plaatse zagen agenten dat de 44-jarige in het bezit was van een stuk lood. De 31-jarige rende weg maar kon even later aan worden gehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak

GORREDIJK – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur plaatsvond in een winkel aan de Hoofdstraat. Getuigen hoorden glasgerinkel en alarmeerde de politie. Ter plaatste bleken inbrekers met een tegel een etalageraam ingegooid te hebben waarna zij onder andere een grote hoeveelheid sigaretten uit het pand weggenomen hadden. Op hun vluchtroute werden nog diverse sloffen met sigaretten gevonden. Door de inbraak werd in de winkel een grote chaos aangericht en de schade voor deze ondernemer is groot. Met diverse politie-eenheden is naar de inbrekers gezocht, maar deze werden niet meer aangetroffen.

Diefstal ganzen

OUDEGA (W)- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 17 lokganzen die tussen vrijdag 22 juni 16.00 uur en zaterdag 23 juni 15.00 uur uit een weiland aan de Feandyk weggenomen werden. Het weiland is door hoge hekwerken afgesloten maar de daders zijn hier vermoedelijk overheen geklommen en hebben de ganzen meegenomen. Dit was niet de eerste keer dat vanuit dit weiland lokganzen gestolen werden. In de periode van zondag 27 mei op maandag 28 mei werden ook al 22 lokganzen gestolen. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze diefstal(en) De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan