Dinsdag 26 april

Politieberichten van dinsdag 26 april.

Verkeersongeval
AUGUSTINUSGA – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Bregeloane. Maandag rond 16.30 uur reed een 74-jarige inwoner van Surhuizum over de Bregeloane en wilde linksaf de Blauforlaet in slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 23-jarige bestuurder uit Buitenpost. De auto’s botsten tegen elkaar en raakten zwaar beschadigd. De 74-jarige raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding
KOUDUM – De politie heeft maandag rond 19.00 uur een 32-jarige inwoner van Koudum aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man kreeg bij een woning aan het Ooste ruzie met een 41-jarige inwoner van Koudum. Deze ruzie lag in de relationele sfeer. Op een gegeven moment stapte de 32-jarige in zijn auto, startte de motor en reed hard achteruit. Hierbij stuurde hij zijn auto in de richting van de 41-jarige die door deze manoeuvre geraakt werd. Vervolgens reed de 32-jarige vooruit weg en hierbij werd de 41-jarige geraakt door de buitenspiegel van de auto. Door de politie is een onderzoek ingesteld en de verdachte werd in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer raakte lichtgewond en voor zover bekend hoefde hij zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen.

Bromfietser rijdt door hekwerk
DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 22.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Harddraversdijk. Een 26-jarige inwoner van Rottevale was hier met zijn bromfiets door een hek gereden. Een getuige zag dat de bromfietser de macht over het stuur verloor en door het hek reed. De bromfietser, die geen helm droeg, raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had, werd een bloedproef afgenomen.

Man onder invloed
DRACHTEN – De politie heeft een 22-jarige inwoner van Beetsterzwaag aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de politie werd maandag rond 09.00 uur een melding ontvangen dat in een auto die geparkeerd stond op de Suderskarren een man zat die mogelijk onder invloed was. Ter plaatse gekomen agenten troffen de 22-jarige aan. De man kwam verward over en was erg druk in zijn gedrag. Ook zagen de agenten resten van een witte poeder in de auto liggen en had de verdachte een aantal grammen hasj bij zich. Aangezien het vermoeden bestond dat de man zijn auto onder invloed van verdovende middelen bestuurd had, werd hij aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier werd een bloedproef afgenomen.

Inbraak bedrijf
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Drachtsterweg. In de nacht van maandag op dinsdag tussen 21.00 uur en 05.30 uur werd hier ingebroken. De inbreker(s) maakten een gat in een muur en is/zijn naar binnen gegaan. Het is nog niet precies bekend wat er gestolen is.

Vernieling auto’s
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van zeven auto’s die geparkeerd stonden in de Mendelssohnstraat. In de nacht van zondag 24 april op maandag 25 april werden deze auto’s met waarschijnlijk een scherp voorwerp bekrast. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800 – 7000.

Auto rijdt tegen verkeersbord
DOKKUM – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Dokkum. Maandag rond 19.00 uur reed deze beginnend bestuurder met zijn auto op de Lauwersseewei tegen een verkeersbord. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 355 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder vlucht weg
DRACHTEN – De politie heeft maandag rond middernacht een 44-jarige inwoner van Bakkeveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en wilden deze staande houden voor een controle. De auto raakte even buiten het gezichtsveld, maar werd op een parkeerterrein aan de Singel weer gesignaleerd. De auto stond hier stil en agenten zagen dat de 44-jarige hard wegliep. Het lukte de agenten om de verdachte staande te houden. Aangezien het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurd had is hij aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 545 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee verdachten aangehouden na bedrijfsinbraak
JOURE – De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met een poging inbraak in de nacht van maandag op dinsdag bij een bedrijf in Joure. Zij werden rond 02.15 uur overlopen en gingen er vandoor in een auto. Het spoor leidde in noordelijke richting waarbij de zoektocht zich richtte op het gebied tussen Joure en Goingaryp. Daar hadden zij de auto achtergelaten en waren de weilanden in gevlucht. Er werd een Burgernetactie opgezet waarbij burgernetdeelnemers uitkeken naar twee, mogelijk vier verdachten. Ook meerdere politie-eenheden in de omgeving werden gealarmeerd. Tevens werd een helikopter ingezet om naar de verdachten te zoeken. Rond 06.45 uur werden twee mannen gezien in Akkrum. Zij waren op de fiets en hadden een nat pak. Deze details voldeden aan het uitgegeven signalement, waarna ze aangehouden werden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De politie niet uit dat er meer verdachten zijn. Mocht u meer informatie of iets gezien of gehoord hebben dan zijn alle tips door te geven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan