Dinsdag 25 september

Politieberichten van dinsdag 25 september

Man aangehouden voor bedreiging

DRACHTEN – De politie heeft maandag rond het middaguur een 24-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had maandagochtend een 21-jarige plaatsgenoot met een mes bedreigd op de Claerkamp. De Drachtster deed dan ook aangifte. Agenten hielden na onderzoek de verdachte aan. In de scooter van de man vonden de agenten twee messen. Die werden in beslag genomen. Naar aanleiding van de bedreiging wordt nog nader onderzoek gedaan. De verdachte werd ’s avonds na verhoor weer heengezonden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Onwel geworden arrestant overleden

HEERENVEEN – Een 31-jarige Poolse arrestant is maandagavond overleden in het ziekenhuis in Drachten. De man was eerder die avond aangehouden na een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Zuiderstraat in Heerenveen. Toen de agenten daar arriveerden, werden ze geconfronteerd met een man die door het lint ging. Zowel familie als agenten probeerden de 31-jarige Pool te kalmeren. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Uiteindelijk werd de Pool met een politiebus overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau in Drachten. Tijdens deze rit raakte de Poolse arrestant onwel. Agenten begonnen direct met reanimeren, dit werd later overgenomen door het personeel van de ambulance. De 31-jarige man werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Daar overleed de man. In opdracht van het Openbaar Ministerie verricht de Rijksrecherche nader onderzoek.

Bestuurder aangehouden na aanrijding

SURHUISTERVEEN – De politie heeft maandag rond 23.00 uur een 59-jarige inwoner van Boelenslaan aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Op de Blauwhuisterweg botste de 59-jarige tegen een geparkeerde vrachtauto. Vervolgens kwam de auto in de berm tot stilstand. De bestuurder van de vrachtauto zag dat de 59-jarige zijn auto liet staan en lopend weg vluchtte. Door de politie is een onderzoek ingesteld en aan de hand van het kenteken van de auto werd duidelijk wie de bestuurder was. Bij zijn huisadres werd niet opengedaan maar agenten zagen wel een man in de woning. De politie is de woning binnengegaan en kon de verdachte aanhouden. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 530 ug/l. Tegen de 59-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding door slecht weer

OENTSJERK – De politie heeft maandag rond 21.00 uur geassisteerd bij afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Rengersweg. Vlak voor de aanrijding was het erg slecht weer en de 58-jarige bestuurster, woonachtig in Oostrum, had slecht zicht. Hierdoor botste zij tegen een lantaarnpaal en raakte gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Rijden onder invloed

DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 19.00 uur een 21-jarige inwoonster van de Harkema aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de politie werd een melding ontvangen dat auto slingerend door een aantal straten was gereden en tot stilstand was gekomen op de Vogelzang. Agenten troffen de 21-jarige aan en zagen dat zij onder invloed van vermoedelijk drugs was. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zij onwel en is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woning inbraak

DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Wildzang. Hier werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een raam te vernielen. Uit de woning werd o.a. een laptop gestolen

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan