Politieberichten van dinsdag 25 januari.

Inbraak in bedrijf
HARLINGEN – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Oude Trekweg. Zondag kwam men op het terrein door een hek te forceren. Eenmaal op het terrein werd een aanhangwagen weg genomen. Ook een loods werd opengebroken, waar vervolgens een buitenboordmotor werd gestolen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 57-jarige inwoner van Harlingen aangifte.

Twee jongeren aangehouden voor vernieling
JOURE – Het afgelopen weekend werden in Joure op verschillende locatie’s auto’s vernield. De vernielingen waren vooral gericht op de autospiegels. Na een politie onderzoek werden zondagmiddag twee 16-jarige inwoners van Joure aangehouden en ingesloten. Een aantal gedupeerde eigenaren hebben inmiddels aangiftes gedaan. De politie sluit niet uit dat er nog meer auto’s vernield zijn. Gedupeerde auto-eigenaren, van wie het afgelopen weekend de auto vernield is, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Joure, bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] staan enkele foto’s van vernielde autospiegels.

Fietsster gewond bij aanrijding
CORNJUM- De politie heeft maandagmiddag een aanrijding op de Skeltedyk afgehandeld. Tijdens de aanrijding raakte een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond aan haar hoofd, rug, arm en been. De vrouw die op haar fiets op de parallelweg in de richting van Leeuwarden reed, kreeg geen voorrang van een 46-jarige automobilist uit Groesbeek die rechtsaf sloeg. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Vrouw gewond bij aanrijding
SNEEK- De politie heeft maandagavond op de Lemmerweg en eenzijdige aanrijding afgehandeld. Rond 23.45 uur verloor een 35-jarige automobiliste uit Sneek door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal. De vrouw raakte door de aanrijding gewond aan haar been, hoofd en schouder. Haar auto raakte zwaar beschadigd. Tijdens een gesprek met de vrouw hadden de agenten het sterke vermoeden dat de vrouw alcohol had gedronken . Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Daar werd een bloedproef van de bestuurster afgenomen.

Automobilist onder invloed
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto in de Pietersburen rijden, waarna zij besloten hem te controleren. Toen zij de man aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 710 ug/l blies. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uur. Ook wordt de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een ‘Educatieve Maatregel Alcohol’.

Mannen aangehouden voor vernieling
SNEEK – De politie heeft dinsdagochtend vroeg op het Spitaal twee inwoners van Sneek van 18 en 20 jaar Sneek aangehouden op verdenking van vernieling. De mannen had eerder die ochtend een ruit van een woning vernield. Het duo werd door agenten aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan