Politieberichten van dinsdag 24 mei.

Galerij van flat aan de Antillenweg deels ingestort
LEEUWARDEN – Aan de Antillenweg in Leeuwarden zijn maandag 23 mei rond het middaguur vijf delen van galerijen van de Antillenflat ingestort. De flat is voor een gedeelte eigendom van Woon Friesland en voor een gedeelte eigendom van particulieren. Het gebouw telt tien woonlagen, en om de twee lagen is een gat van enkele meters breed in de de galerij geslagen. Het gat zit precies in het midden van de flat. Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt. Van een aantal woningen zijn de ruiten gesneuveld. De directe omgeving is afgezet.

Ontruiming
Het eerste doel was zorg dragen voor de veiligheid van de bewoners van de flat. Alle woningen van de flat die 100 maisonnettewoningen telt zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in het Grand Café van het nabijgelegen Friesland College. De bewoners kunnen de eerste nacht zeker nog niet terugkeren naar hun woning. Er zijn hotels geregeld voor de bewoners.

Onderzoek
Er wordt technisch onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de instorting. Voor dit onderzoek is een gespecialiseerd bureau ingeschakeld. Later meer informatie hierover.

Telefoonnummer
Er is een telefoonnummer beschikbaar gesteld waar bewoners terecht kunnen met vragen. Dit telefoonnummer is: 058 2338404

Bron: Gemeente Leeuwarden

Autobrand
UITWELLINGERGA – De politie heeft maandag rond 15.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een autobrand op de A7. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Appelscha, merkte dat de motor van de auto begon te haperen. Even later gingen de controle lampjes van de auto branden en kwam er rook onder de motorkap van de auto vandaan. De 55-jarige heeft de auto tot stilstand gebracht op de vluchtstrook. De auto vatte vlam en is volledig uitgebrand.

Bedrijfsinbraak
HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkel aan de Dracht. Een getuige hoorde maandag rond 23.30 uur een harde knal bij het pand en zag dat een man door een kapot geslagen raam naar binnen kroop. Even later kwam hij weer naar buiten. De getuige zag dat hij de kassa uit de winkel bij zich had. Toen de getuige begon te schreeuwen vluchtte de dief weg via de Molensteeg. Door de politie is een zoektocht ingesteld maar de inbreker maar hij werd niet meer aangetroffen. Uit het politieonderzoek bleek dat een raam van de toegangsdeur kapot was geslagen en dat de inbreker een kassalade mee had genomen.

Brandstichting
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een coniferenhaag bij een woning aan de Keizerskroon. De bewoners hadden eerst zelf geprobeerd de brand te blussen maar toen dit niet lukte was de brandweer gebeld die het vuur geblust heeft. Politieonderzoek wees uit dat de coniferenhaag in brand was gestoken.

Auto inbraak
OOSTERZEE – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een auto die geparkeerd stond in de Grietman Roordastraat. In de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur werd de 32-jarige eigenaar van de auto wakker en zag dat de binnenverlichting van de auto van zijn buurman brandde. Even later stond er een onbekende man bij zijn auto te ‘rommelen’. Toen de 32-jarige naar deze man liep ging hij er vandoor in de richting van Oosterzee. Er is een zoektocht ingesteld maar de man werd niet meer aangetroffen. Politieonderzoek wees uit dat er uit één auto een radio gestolen was en dat er van vier auto’s de deuren opengemaakt waren. Uit deze auto’s werd niets vermist.

Man gewond bij botsing
SNEEK- Bij een aanrijding op de Leeuwarderweg in Sneek raakte een 53-jarige inwoner van Sneek licht gewond. De man reed met zijn auto achterop de voor hem rijdende auto van een 24-jarige man uit Mantgum. Beide voertuigen raakten daarbij licht beschadigd. De inwoner van Sneek werd ter plaatse behandeld door ambulance personeel. Bij controle van de papieren bleek de bestuurder uit Mantgum niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

112Fryslan