Fryslân, 24-02-2009 • Politieberichten maandag 23 februari 07.00 uur t/m dinsdag 24 februari 07.00 uur

Sneek: politie lost diefstallen op
De politie heeft met de aanhouding van een 38-jarige man uit Sneek, een aantal diefstallen uit garages en tuinhuisjes opgelost. De man stal fietsen en kratten bier op diverse locaties in Sneek en IJsbrechtum. De Sneker liep vorige week, woensdag 18 februari, tegen de lamp. Op een boot waar hij de nacht doorbracht, werd een gestolen fiets aangetroffen. Toen de buurtagent de man aanhield, vertelde hij dat hij tientallen inbraken en diefstallen had gepleegd. Er werd door de benadeelden aangifte van diefstal gedaan. De Sneker is in verzekering gesteld.

Koudum: rallyvissers beboet
De politie heeft zaterdag in het kader van het project Rallyvisserij, in samenwerking met de Hengelsportvereniging Harlingen, een visserijcontrole gehouden. Twee Groningers in de leeftijd van 67 en 51 jaar kregen aan de Spoarleane een proces-verbaal voor dierenkwelling. Dit omdat zij levende vissen aan hun lot overlieten. Ook bleken zij meer dan dertig vissen, groter dan vijftien cm, in hun bezit te hebben. In de kofferbak van de auto van de mannen trof de politie nog eens honderd vissen aan. De levende vissen werden in het water teruggezet. De vissen die het niet hadden overleefd, zijn afgeleverd bij de vogelopvang De Fûgelhelling.

Leeuwarden: inbraken en insluipingen in het programma “Dader Gezocht”
In het programma “Dader Gezocht” van vandaag, is er aandacht voor de inbraken in amusementshallen in Heerenveen en Langweer. Daarnaast besteedt het programma aandacht aan insluipingen bij bejaarden in onder andere Leeuwarden, Wolvega en Heerenveen. “Dader Gezocht” wordt dinsdag 24 februari vanaf 17.00 uur bij GPTV uitgezonden. Daarna is het programma tot woensdag 25 februari 17.00 uur ieder uur twee keer te zien. Het televisieprogramma is een gezamenlijke productie van de politie Fryslân, het Openbaar Ministerie Leeuwarden en GPTV.

Harlingen: inbraak in hotel
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in de nacht van maandag op dinsdag in een hotel aan de Zuiderzeehaven. De daders kwamen binnen door een raam te forceren, waarna nog enkele deuren geforceerd werden om bij het kantoor gedeelte te komen. Het kantoor werd geheel overhoop gehaald en doorzocht. Het is nog onduidelijk of hierbij iets meegenomen werd. Een 37-jarige man uit Harlingen deed aangifte.

Midlum: man rijdt tegen vangrail
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ongeval op de A31 afgehandeld, waarbij twee 20-jarige mannen uit Leeuwarden gewond raakte. De bestuurder reed vanuit Harlingen in de richting Leeuwarden, toen hij moest uitwijken voor een fles op de rijbaan. Hierdoor kwam hij op de vluchtstrook terecht. De man probeerde te corrigeren, maar stuurde hierbij de auto frontaal tegen de vangrail in de middenberm aan. De bestuurder en zijn passagier werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

112Fryslan

})