Dinsdag 24 april

politieberichten van dinsdag 24 april

Inbraak in bedrijf

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt twee inbraken in bedrijven de Willem Lorestraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men in beide gevallen binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden uit het ene bedrijf onder andere tv’s en schotelantennes weggenomen. Uit het andere bedrijf tondeuses, scharen en scheermessen. Namens beide bedrijven werd aangifte gedaan.

Losgebroken paarden

OUDEHASKE – De politie heeft maandag rond 23.00 uur geassisteerd om losgebroken paarden weer te vangen. Ongeveer 20 paarden waren uitgebroken uit een stal van een bedrijf aan de Jousterweg. De paarden renden in de richting van Oudehaske. Een buschauffeur van Connexion zette zijn voertuig dwars op de weg en hield zo de paarden tegen. De dieren keerden om en renden terug in de richting van hun stal. Hier werden zij opgevangen door de gewaarschuwde eigenaar die met behulp van buurtbewoners en agenten de paarden weer achter slot en grendel konden krijgen.

Aanrijding

DONKERBROEK – De politie heeft maandag rond 17.00 uur geassisteerd bij een aanrijding op de N381. Een 23-jarige inwoner van Norg reed met zijn vrachtauto over de N381 komende uit de richting van Emmen en rijdende in de richting van Drachten. Vlak voor Donkerbroek, in een bocht, kwam de aanhangwagen met de wielen in de berm. Door de stuurcorrectie die hier op volgde begon de aanhangwagen te schuiven en kwam dwars op de rijbaan te staan. De achterzijde van de aanhangwagen raakte hierbij de personenauto van een 59-jarige inwoonster van Oosterwolde. De personenauto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. De bestuurster is door personeel van een terplaatse gekomen ambulance onderzocht maar zij raakte niet gewond.

Woning inbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan het Longkruid. Hier werd maandag rond 22.00 uur ingebroken. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam kapot te maken. De woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Aanrijding

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandag rond 22.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de N381 bij Oosterwolde. Een 57-jarige inwoner van Oosterwolde reed op de N381 komende uit de richting van Drachten. Bij de afslag Oosterwolde-Noord sloeg de 57-jarige met zijn auto links af en stak de rijbaan over. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 43-jarige inwoner uit Burgum die met zijn auto uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. Door de aanrijding raakten beide bestuurders gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle

JOURE – De politie heeft maandag van 12.30 uur tot 21.30 uur in samenwerking met de Belastingdienst een controle gehouden op de A-7 bij Joure. Bij deze controle werd door medewerkers van de Belastingdienst gebruik gemaakt van zogenaamde scan -apparatuur die aan de hand van het kenteken van de auto eventuele openstaande vorderingen kan signaleren. 5162 passeerden de controle. 28 bestuurders bleken nog een vordering open te hebben van (in totaal) € 390.000. 7 auto’s zijn direct inbeslaggenomen en op 18 auto’s werd beslag gelegd. Deze 18 personen kregen nog een betalingsmogelijkheid en mochten hun voertuig houden. Ook zijn er door de politie 6 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. gladde banden, geen APK en het rijden in een voertuig waarvan het kenteken geschorst was.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan