Politieberichten van dinsdag 23 oktober

Auto in beslaggenomen

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd voor het negeren van een stopteken en het rijden zonder rij- en kentekenbewijs. Agenten probeerden de 23-jarige rond 02.30 uur op de Adlansdyk staande te houden voor een controle. De bestuurder reed echter door maar bracht na enige tijd de auto tot stil stand. Vervolgens vluchtte hij te voet weg. Het lukte de agenten om de verdachte aan te houden en over te brengen naar het politie bureau. Hier bleek dat het kenteken van de auto ‘geschorst’ was en dat de 23-jarige geen geldig rijbewijs had.

Diefstal tas

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige en een 43-jarige, beiden inwoners van Leeuwarden, aangehouden voor de diefstal van een tas. De twee verdachten waren een horecagelegenheid aan de Oude Doelensteeg binnengekomen maar na een kort bezoek waren zij weer vertrokken. Tijdens dit korte bezoek werd de tas van een andere bezoeker gestolen. Met behulp van medewerkers van de horecagelegenheid is er gezocht naar de daders. Eén van de medewerkers zag de beide Leeuwarders in de omgeving van de Grote Hoogstraat en het lukte hem om de gestolen tas terug te krijgen. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de twee mannen aan in de Minnemastraat. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Vrachtwagen verliest wielen

HEERENVEEN – De politie heeft maandag rond 20.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de A-7 bij het knooppunt Heerenveen. Een Poolse vrachtautochauffeur (leeftijd en woonplaats niet bekend) reed op de A-7 komende uit de richting van Drachten. Bij het knooppunt Heerenveen nam de chauffeur de afslag richting Wolvega. Op dat moment liepen de twee (linker) voorwielen van de aanhangwagen die achter de vrachtauto gekoppeld was. Eén wiel werd teruggevonden maar het tweede wiel was verdwenen. Politieonderzoek wees uit dat er kort geleden een nieuwe as onder de vrachtauto gemonteerd was maar dat de wielmoeren niet meer aanwezig waren. Het wegdek raakte door het ongeval beschadigd en het voertuig is door een berger afgesleept.

Lastige passagier

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 23.00 uur een 20-jarige inwoner van Harlingen aangehouden voor bedreiging. De 20-jarige werd in de trein door een conducteur bekeurd omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. De 20-jarige was het hier niet mee eens en gedroeg zich vervelend en agressief waarna de hulp van de politie in werd geroepen. De 20-jarige werd in Leeuwarden uit de trein gezet. Op het station wilde de Harlinger zijn vervoersbewijs terug hebben maar toen dit niet lukte viel hij een medewerker van het vervoersbedrijf aan en probeerde hem diverse keren te slaan. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Ree met hek om gewei

SNEEK – De politie heeft maandag rond 18.00 uur geholpen om een ree van een hek te bevrijden. In een park aan de Sytsingawiersterleane was een ree verstrikt geraakt in een groot hekwerk. Dit hek bleef rond het gewei van het dier hangen. Samen met de verzorger van het dier lukte het om de ree onder controle te krijgen en het hekwerk te verwijderen. Het beest was wel gewond geraakt aan zijn rug. Een dierenarts heeft deze verwondingen behandeld.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan