Politieberichten van maandag 22 maart 07.00 uur tot dinsdag 23 maart 07.00 uur

Getuigen gezocht van ramkraak
LEEUWARDEN – De politie komt graag in contact met getuigen van een ramkraak van een winkel aan de Canadezenlaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.45 uur reed daar een auto tegen de toegangsdeuren. Naast het inbraakalarm belden ook buurtbewoners met de politie. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en direct werd begonnen met een zoektocht. De toegangsdeur van de winkel was vernield. Er werd niets weggenomen. Een 30-jarige inwoonster van Ferwert deed aangifte. Diezelfde nacht werden twee inwoners van Leeuwarden van 22 en 26 jaar aangehouden. De twee zitten nog steeds vast. Op bewakingsbeelden is te zien dat net voor de ramkraak enkele mensen de winkel passeren. De politie komt graag met deze mensen in contact. Het kunnen namelijk belangrijke getuigen zijn. In de nacht van donderdag op vrijdag werd ook geprobeerd om in te breken in de winkel. Dit bleef bij een poging en de inbrekers gingen er dan ook zonder buit vandoor. Ook van deze poging inbraak zoekt de politie getuigen. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Natuurlijk kunt u uw informatie ook kwijt op het politiebureau.

Getuigen gezocht van vandalisme
LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van vandalisme in de Bijenhofstraat. Zaterdagavond omstreeks 23:20 belde een buurtbewoner met de politie. Enkele jongeren liepen door de straat. Daarbij werd tegen de spiegels van geparkeerde auto’s getrapt en geschopt. De agenten waren snel ter plaatse. Drie jongeren konden worden achterhaald, maar er waren onvoldoende bewijzen tegen hen. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Natuurlijk kunt u uw informatie ook kwijt op het politiebureau.

Snelheidscontroles op klachtlocaties
SMALLINGERLAND – De politie heeft maandag in de gemeente Smallingerland op drie locaties in de bebouwde kom van Drachten, waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer, gecontroleerd op snelheid. Als eerste werd met de radar gecontroleerd op de Gauke Boelensstraat. Tijdens de controle passeerden 1255 bestuurders waarvan er 110 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 90 kilometer per uur. Vervolgens werd er gecontroleerd op de Postlaan. 1247 voertuigen passeerden de radar waarvan er 180 sneller dan de toegestane 50 kilometer per uur reden. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur. Tenslotte werd er nog gecontroleerd op de Lange West. Hier passeerden 780 bestuurders de controle waarvan er 83 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 74 kilometer per uur.

Rijden onder invloed
APPELSCHA – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige vrouw uit Appelscha. Maandagavond kreeg de politie de melding dat de bestuurster, mogelijk onder invloed van alcohol, was gezien al rijdende in de richting van de Boslaan. De agenten gingen ter plaatsen en troffen haar uiteindelijk op de Bovensteegde aan waar een blaastest werd afgenomen. Op het politiebureau volgde een ademanalyse met als resultaat 935 ug/l. Goed voor een rijverbod van 13 uren. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij in woning
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag op de Pilotenespel een hennepkwekerij opgerold. Een 47-jarige man uit Leeuwarden had eerder die middag een IPod weggenomen uit een winkel aan de Voorstreek. Aangekomen in de winkel gaf de Leeuwarder toe dat hij de muziekspeler inderdaad had weggenomen en dat hij bereid was deze terug te geven. De agenten gingen met hem mee naar zijn woning om het gestolen goed op te halen. In zijn woning werd op de eerste verdieping een hennepkwekerij aangetroffen met, verdeeld over twee kamers, in totaal 500 planten. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. De planten en alle andere apparatuur is in beslag genomen en vernietigd.

Inbreker overlopen
SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot inbraak in een woning aan de Nassau Dillenburgstraat. De bewoners werden in de nacht van maandag op dinsdag wakker en het leek of iemand ergens tegenaan het slaan was. De bewoners zijn toen gaan kijken en zagen een persoon bij het raam staan. Die zette het op een lopen toen hij betrapt werd. De 32-jarige bewoner twijfelde geen moment en ging naar buiten en heeft kort achter de dader aangezeten maar kon deze niet meer achterhalen. Direct daarna werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd en werd een zoekslag door de omgeving gemaakt. Dit leverde geen verdachte op. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Inbraak in bedrijf
BALK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Tjalke de Boerstrjitte. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van de toegangsdeuren. Uit het pand werd een hoeveelheid rookwaren weggenomen. Met diverse politie-eenheden werd de omgeving afgezocht. Ook werd daarbij een politiehond ingezet. De dader(s) werd(en) niet aangetroffen. Een 39-jarige man uit Sneek heeft namens het bedrijf aangifte gedaan.

In bezit van drugs
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor het bezit van softdrugs. Agenten kregen de melding dat midden op de Tweebaksmarkt een personenauto stond. De auto leek verlaten maar met draaiende motor en de lichten aan. Ter plaatse troffen de agenten de 30-jarige bestuurder al slapend aan. Bij het openen van de portier schrok de Leeuwarder wakker en reageerde hij wild. Hierdoor ontstond het vermoeden van de man onder invloed van drugs zou zijn. Een controle en fouillering volgden waarbij in de auto een flesje met doorschijnende vloeistof en een zakje werd aangetroffen. Op het politiebureau bleek het te gaan om GHB en om hasj. De Leeuwarder is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Woningbrand
DRACHTEN – De politie onderzoekt een brand in een woning aan de Kievitstraat. Maandagavond brak daar door nog onbekende oorzaak brand uit op de benedenverdieping. De brandweer kwam ter plaatse maar kon eerst moeilijk bij de betreffende woning komen. Dit omdat op de Meerkoetstraat een personenauto in de weg stond. Uiteindelijk werd de eigenaar van de auto achterhaald waarna de brandweer kon passeren. De brandweer kon daarna de brand bestrijden. In woning werden geen personen aangetroffen. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan