Fryslân, 23-06-2009 • Politieberichten van maandag 22 juni 07.00 uur tot dinsdag 23 juni 07.00 uur.

Haulerwijk: man voor mishandeling aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan de Eikensingel een 38-jarige man uit Haulerwijk aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 46-jarige man uit Haule meldde aan de politie dat hij zojuist in een horecagelegenheid was geslagen. Op aanwijzing van de aangever en op basis van de verklaring van een getuige kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is vervolgens overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: politie zoekt getuigen van dierenmishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van dierenmishandeling. In de omgeving van Sneek aan de Zwarte Brekken, is tussen zondagavond 14 juni en woensdagochtend 17 juni een nest van de Bruine Kiekendief leeggehaald. In het nest bevonden zich vier grote jongen die waarschijnlijk dood zijn gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.dadergezocht.nl

Leeuwarden: gestolen motorfiets aangetroffen
De politie onderzoekt een diefstal van motorfiets die dinsdagnacht plaatsvond. Een bewoner van de Lammerstraat zag een motorfiets staan waarvan hij het vermoeden had dat deze van diefstal afkomstig was. Even daarvoor had hij twee mannen bij de motorfiets weg zien rennen. Hij belde direct via 1-1-2 de politie. Uit onderzoek bleek, dat de motorfiets inderdaad was gestolen. Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. De motorfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Drachten: man zonder rijbewijs en onder invloed
De politie heeft rond middernacht een 32-jarige automobilist van Leeuwarden op de Leidijk aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Daarnaast bestuurde hij zonder rijbewijs en onder invloed een auto. Agenten zagen de man rijden en gaven hem vervolgens een stopteken. Toen zij de man naar zijn rijbewijs vroegen vertelde hij dat hij deze niet bij zich had. Ook bleek de man geen identiteitspapieren bij zich te hebben. Nadat de man zijn naam had opgegeven en de agenten een onderzoek instelden, kregen zij argwaan. Omdat men het vermoeden had dat de bestuurder onder invloed van alcohol en drugs was, werd de Leeuwarder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse en voor het vaststellen van identiteit. Uit onderzoek bleek dat hij valse naam had opgegeven. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en weigerde hij een bloedproef. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: gepakt voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft maandagavond een 22-jarige inwoner van Leeuwarden in de Bantegastraat aangehouden omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en wilden hem controleerden. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de APK van auto was verlopen. De man had onlangs ook al een keer een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: verdachte van mishandeling aangehouden
De politie heeft maandagavond op de Voorstreek een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Een politieman die in vrije tijd op de Voorstreek liep, was getuige van een mishandeling. Hij trok de verdachte van het slachtoffer af, waarna de verdachte zijn agressie tegen de politieman richtte. Toen hij zich als politieman legitimeerde werd de agent diverse malen door de verdachte bedreigd. Een andere getuige probeerde de verdachte rustig te krijgen maar kreeg een klap tegen zijn gezicht, waarna de verdachte er op de fiets van door ging. En automobilist die langs het voorval reed werd door de agent aangesproken. Gezamenlijk zetten zij de achtervolging in, waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Ruigahuizen: fietsster gevallen gewond
De politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een aanrijding tussen twee fietsers. Een 14-jarige fietsster uit Nijemirdum, die samen met anderen op de Jan Jurjensingel reed, kwam met het voorwiel tegen het achterwiel van haar voorganger aan. Daarbij kwam zij ten val en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. De andere fietser kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

112Fryslan

})