Fryslân, 22-09-2009 • Politieberichten van maandag 21 september 07.00 uur tot dinsdag 22 september 07.00 uur.

Drachten: politie houdt winkeldief aan
De politie heeft maandagmiddag op de Ringweg een 32-jarige vrouw uit Drachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat de vrouw toiletartikelen meenam zonder deze te betalen en waarschuwde het winkelpersoneel. Deze hielden de Drachtster aan en droegen haar over aan de agenten. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau welke ze na verhoor weer mocht verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drogeham: brand in schuur
De politie heeft maandagmiddag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een uitslaande brand in een schuur. De brandweer kwam met twee auto’s ter plaatse en hadden de brand redelijk snel onder controle. Vanwege het mogelijke gevaar van het vrijkomen van asbest werd de bewoners in de omgeving geadviseerd de ramen en deuren te sluiten. Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat de 80-jarige bewoner werkzaamheden met een flex had uitgevoerd. In de schuur stonden onder andere een aantal caravans en auto’s. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur volledig afbrandde.

Ypecolsga: forse snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Woerden. Tijdens een lasercontrole op de N928 passeerde de bestuurder met een snelheid van 131 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs is ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan

})