Politieberichten van dinsdag 22 juni.

Drie rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen
AFSLUITDIJK A7 – De politie heeft zondagmiddag op de Afsluitdijk de rijbewijzen van de bestuurders van drie dure sportwagens ingevorderd. Surveillerende agenten in een videoauto stonden te wachten voor de brug bij Kornwederzand. Naast hen kwamen drie dure sportauto’s te staan. Nadat de brug was gesloten kwam het verkeer weer op gang. Net voor Breezanddijk was de verkeersdrukte grotendeels over en trapten de bestuurders van de sportwagens het gaspedaal diep in. Twee van hen bereikten een gemiddelde snelheid van 186 kilometer per uur. De andere bestuurder reed nog sneller. Bij hem werd een gemiddelde snelheid van 222 kilometer per uur gemeten. Van alle drie mannen, een 62-jarige inwoner van Limmen, een 62-jarige inwoner van Schagen en een 65-jarige inwoner van Obdam, werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in school
GORREDIJK – De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Hendrik Ringenoldusstraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de school werd een laptop weggenomen. Een digitaal schoolbord liep schade op. Namens de school deed een 60-jarige inwoner van Gorredijk aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Man aangehouden na zware mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling op de Moleneind. De verdachte en een 39-jarige man uit Drachten hadden ruzie na een meningsverschil. Vervolgens liep dit uit de hand waarbij er over en weer werd geslagen met gereedschapsmateriaal. De 39-jarige man raakte gewond aan zijn been en deed vervolgens aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mogelijk brandstichting in oude fabriek
ELSLOO – De politie heeft maandagmiddag een onderzoek ingesteld naar een brand in een oude fabriek aan de Zuid. Surveillerende agenten kregen de melding dat er rieten matten en een stuk van de overkapping van de fabriek vlam hadden gevat. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De politie sluit brandstichting niet uit.

Aanhouding na vinden lichaam dode vrouw
DOKKUM – De politie heeft maandagavond een 24-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 24-jarige inwoonster van Dokkum. Diezelfde avond vonden agenten in een park aan de Woudweg het levenloze lichaam van de vrouw.

Vermissing
Maandagmiddag werd de 24-jarige vrouw uit Dokkum als vermist opgegeven. De familie begon een zoektocht en één van de familieleden vond de fiets van de vrouw in het park aan de Woudweg. De politie startte direct een onderzoek. Daarbij werden onder andere een speurhond en duikers van de brandweer ingezet. Het levenloze lichaam van de vrouw werd uiteindelijk door agenten gevonden. Het park is afgesloten omdat er momenteel sporenonderzoek wordt verricht.

Aanhouding
Maandagavond werd in het onderzoek de 24-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling
DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in een pand aan de Prins Bernhardstraat. Een 25-jarige man uit Burgum was op bezoek bij een 28-jarige man uit Burgum waarna er, door nog onbekende reden, ruzie ontstond. De 25-jarige man had daarbij vermoedelijk met een mesje gestoken en zou hij in het bezit zijn van een vuurwapen. Buiten ging de ruzie verder waarna de verdachte er vandoor ging. Het slachtoffer hield aan het geschil een bloedneus en een wondje over. Hij was dusdanig onder invloed dat het opnemen van de aangifte is uitgesteld. De politie heeft de omgeving nog doorzocht maar de verdachte niet meer aangetroffen.

Diefstal van benzine
HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 51-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen laat op de avond de man op een parkeerterrein aan de achterzijde van het NS-station. De Heerenvener verklaarde dat hij een auto zou lenen maar deze niet wilde startten. De man legde uit dat hij wachtte op een vriend die startkabels ging halen. De agenten verlieten de man maar zagen bij het verlaten van het parkeerterrein dat de 51-jarige bij de auto wegliep. Opnieuw werd met hem het gesprek aangegaan en werd er contact gelegd met de eigenaar van de auto. Deze bleek niets te weten van startproblemen. Daarop werd de man aangehouden op verdenking van vernieling en poging tot diefstal. In een fles die de man bij zich had bleek benzine te zitten. Dit was vermoedelijk gestolen uit de betreffende auto. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Aanrijding met letsel
WIRDUM – De politie heeft maandagavond een verkeersongeval op de Bredyk afgehandeld. Een 18-jarige inwoner van Wirdum wilde zijn auto verplaatsen toen op dat moment een 19-jarige inwoner van Wirdum aan kwam rijden uit de richting Leeuwarden. De bestuurder vervolgde zijn weg richting Wytgaard toen de 18-jarige bestuurder hem over het hoofd zag met een aanrijding tot gevolg. De 19-jarige bestuurder en zijn twee inzittenden, een 15-jarige inwoonster uit Wytgaard en een 15-jarige inwoner van Stiens, hadden lichamelijke klachten en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 18-jarige bestuurder werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Tevens zaten er twee honden in de auto van de 19-jarige bestuurder. Een hond is met de dierenambulance meegegaan, de andere hond is nog spoorloos.

112Fryslan