Politieberichten van dinsdag 22 februari.

Man aangehouden voor bezit harddrugs
DRACHTEN- De politie heeft maandagmiddag op de Kaden een 34-jarige inwoner van Woudsend aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Agenten zagen dat de man zich verdacht ophield en vermoedelijk in drugs dealde. Vervolgens besloten zij de man te controleren. In zijn kleding troffen de agenten een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aan. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werd in beslag genomen.

Vier verdachten aangehouden voor mishandeling en bedreiging
SURHUISTERVEEN- De politie heeft maandagavond een 18-, twee 20- en een 22-jarige inwoner van Harkema aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Deze vond plaats op de Kolk in Surhuisterveen. Tijdens een ruzie werden vier vrouwen van 16, 17, 18 en 23 jaar (woonplaats onbekend) door de verdachten mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. Daarna ging het viertal er in een auto ervandoor. Op de Litswei in Rottevalle konden de vier verdachten door de agenten worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor verhoor werden ingesloten. In de auto werden een alarmpistool en een busje pepperspray aangetroffen. De auto en de wapens werden in beslag genomen. De vier slachtoffers deden aangifte.

Snelheidscontrole op klachtlocatie
CORNJUM- De politie heeft maandagmiddag op de Skredyk een snelheidscontrole gehouden. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners stelde de politie een onderzoek in. Tijdens de controle werden twee automobilisten bekeurd omdat zij 113 en 97 kilometer per uur reden, daar waar 60 kilometer per uur is toegestaan.

Fietser gewond na aanrijding
HEERENVEEN- De politie heeft maandagavond op de Burgemeester Falkenaweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte door nog onbekende oorzaak een auto, bestuurd door een 74-jarige inwoner van Heerenveen, in botsing met een 82-jarige fietser uit dezelfde plaats. De fietser brak daarbij zijn heup en liep nek- en rugletsel op. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan