Dinsdag 22 december

Politieberichten van maandag 21 december 07:00 uur tot dinsdag 22 december 07:00 uur.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van overval op winkel
De politie zoekt getuigen van een overval op een winkel in de Bilgaardpassage. Maandagochtend omstreeks 07.00 uur drongen drie gemaskerde mannen de winkel binnen. De overvallers bedreigden het aanwezige personeel en eisten geld. Eén van de medewerkers overhandigde een overvaller een geldbedrag. Vervolgens verlieten de drie de winkel. Een van de mannen droeg een grijze muts. Een andere man droeg een zwarte rugtas met gele strepen. Alle drie mannen droegen jassen met capuchon. Direct werd er alarm geslagen. De Meldkamer Fryslân besloot om een Burgernetactie te starten. Samen met de politie keken 936 deelnemers uit naar de overvallers. De drie werden niet meer aangetroffen. Het personeel werd door de agenten opgevangen en hen werd slachtofferhulp aangeboden. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in. De politie komt graag in contact met getuigen van deze overval. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Leeuwarden: politie neemt illegaal vuurwerk in beslag
De politie heeft zaterdag in een pand aan de Lorentzkade een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. De agenten kwamen het vuurwerk op het spoor dankzij een anonieme melding. In het woongedeelte werd 141 kilo vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen en wordt binnenkort vernietigd. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd er tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk ook op [url=http://www.youtube.com/politiefryslan]www.youtube.com/politiefryslan[/url].

Dokkum: politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Fortuinweg. Tussen zondagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Het pand werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 26-jarige inwoner van Dokkum aangifte. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden.

Sneek: politie zoekt bestuurder vrachtauto
De politie is op zoek naar de bestuurder/eigenaar van een witte vrachtauto met een Duits kenteken, een wit/crèmekleurig zeil met als opschrift een Duitse naam in zwarte letters, iets in de trant van ‘auto badhaus’. De bestuurder van deze vrachtauto is misschien betrokken geweest bij een aanrijding op het Wilgenroosje. Hier stond de auto van een 32 jarige vrouw uit Sneek geparkeerd, toen een getuige de vrachtauto voorbij zag rijden waarbij veel sneeuw omhoog vloog. De auto had daarna lak- en deukschade aan de zijkant en de rechterzijspiegel was eraf gereden. De vrouw deed aangifte. Mocht u meer informatie hebben over de bestuurder van deze vrachtwagen, neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in horecagelegenheid
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Stationsweg in de nacht van maandag op dinsdag. Bij het pand was het slot van de voordeur geforceerd en een raam vernield, waarna een kassalade met een paar honderd euro weggenomen werd. Binnen bleek het geluidsalarm ook vernield te zijn. Een 37-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Gorredijk: getuige betrapt inbrekers
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op het Skutsje een zoektocht naar drie inbrekers gehouden. Een getuige hoorde een harde klap en zag drie mannen bij het huis van haar buren staan. Ze tikte op het raam, waarna de mannen ervandoor gingen. De vrouw belde onmiddellijk de politie en gaf de informatie door. Agenten volgden vanaf het huis de sporen in de sneeuw, maar kwamen op een dood spoor toen de voetsporen stopten bij bandafdrukken. Het deurkozijn van het huis was ernstig beschadigd, maar er werd niets vermist. Hoogstwaarschijnlijk werd de inbraakpoging afgebroken toen de buurvrouw op het raam tikte.

Harlingen: politie neemt illegaal vuurwerk in beslag
De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Loggerstraat een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. De agenten kwamen het vuurwerk op spoor dankzij een anonieme melding. In een slaapkamer in de woning werd 113 kilo vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen en zal binnenkort worden vernietigd. Een 18-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk ook op [url=http://www.youtube.com/politiefryslan]www.youtube.com/politiefryslan[/url].

Leeuwarden: politie houdt vier verdachten aan na steekpartij
De politie heeft maandagavond op het Noordvliet vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij poging tot doodslag. Na een melding dat op het Vliet een vechtpartij gaande was, waarbij een persoon gewond geraakt was, gingen meerdere agenten ter plaatse. Aangekomen zagen zij een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 29-jarige man uit Berlikum met elkaar in gevecht. De mannen werden onmiddellijk aangehouden. De 24-jarige verdachte bleek een snee in zijn pols te hebben waarvoor hij voor behandeling naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht werd. Aangezien de verdachte veel verzet pleegde moest dit geboeid per politieauto gebeuren. Een getuige had gezien dat de 24-jarige man een mes had en snijdende bewegingen richting de 29-jarige man maakte. Hierop ontstond een vechtpartij om het mes af te pakken, waarbij ook een 41-jarige man uit Leeuwarden betrokken raakte. De 29-jarige verdachte raakte hierbij ook gewond aan zijn hand en moest later ook voor behandeling naar het ziekenhuis. Het mes werd uiteindelijk overmeesterd en afgegeven aan een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden die ook bij het gezelschap hoorde. Alle vier de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden zij voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan