Politieberichten van dinsdag 21 september.

Drie winkeldieven aangehouden
SNEEK- De politie heeft maandagmorgen in een supermarkt aan het Normandiaplein drie mannen van 19, 25, 16, jaar, allen Litouwers, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel herkende één van de mannen als verdachte van een vorige winkeldiefstal en waarschuwde zijn collega’s. Op camera’s zagen zij dat de mannen hun schouder en rugtassen vulden en vervolgens naar de kassa liepen om daar een blikje frisdrank af te rekenen. Eenmaal de kassa voorbij werden de drie verdachten aangehouden. In de schouder en rugtassen werden cosmetica en levensmiddelen aangetroffen. De mannen werden door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie waarna zij voor verhoor werden ingesloten op het politiebureau. Een 47-jarige inwoonster van Grou deed aangifte

Vrouw aangehouden voor diefstal
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag een op de Weaze een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van geld en sleutels uit een auto. De aangever was met reparatie werkzaamheden bezig op de Weaze. Toen hij gereedschap uit zijn auto wilde halen en de sleutel in het slot stak, griste de verdachte deze uit het slot en liep weg. Toen de aangever haar hierop aansprak keerde zij terug. Bij de auto pakte zij nog een hoeveelheid kleingeld uit een zijvak en liep vervolgens weg. Op de Wirdumerdijk sprak de vrouw een 28-jarige inwoner van Marrum aan en vroeg hem om geld voor eten. Toen de man zijn portemonnee opende griste de vrouw uit papiergeld de handen van de aangever. Een surveillerende agent die op zoek was naar de verdachte, zag de vrouw en kon haar aanhouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Beide slachtoffer deden aangifte.

Inbraak in bedrijf
DOKKUM – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Damzijl. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit een vitrine in het pand werden negen autoradio’s gestolen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 40-jarige inwoner van Lioessens deed aangifte.

Aangehouden voor drugsbezit
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag op de Weaze een 19-jarige inwoner van Soest aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Oplettende agenten zagen de man drugs dealen en hielden de man aan. In zijn handen had de verdachte 16 bolletjes harddrugs vermoedelijk zijnde heroïne en cocaïne. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor werd ingesloten. De drugs werden in beslag genomen.

Man verdronken
FEANWALDEN- De politie onderzoekt een noodlottig ongeval op het Butefjild waarbij een 68-jarige inwoner van Feanwalden is overleden. De man die in de nacht van maandag op dinsdag op het talud op zijn vrienden stond te wachten, is door onbekend oorzaak gevallen en vervolgens via het talud in het water terechtgekomen. Toen een gearriveerde vriend van het slachtoffer de man ineens niet meer zag staan ging hij op onderzoek uit. Vervolgens trof hij het slachtoffer in het water aan. Direct trok hij de man uit het water en belde direct via 1-1-2 de ambulance en politie. Toen die eenmaal ter plaatse kwamen bleek het slachtoffer helaas te zijn overleden.

Getuigen gezocht na poging diefstal sigaretten
LEMMER- De politie is op zoek naar getuigen van een poging diefstal in een supermarkt aan de Stationsweg. Om 16.00 uur kwamen drie mannen de winkel binnen. Een van de mannen hield het winkelpersoneel bezig terwijl de andere twee mannen het magazijn binnen gingen en een groot aantal sigaretten klaarzetten met de bedoeling deze weg te nemen. Toen het personeel argwaan kreeg, ging het drietal er zonder buit ervandoor. De mannen vluchtten weg in de richting van de parkeerplaats in de richting van de passage.

Signalement dader 1:
[bullet]Blanke man
Leeftijd 35-40 jaar
Lengte 1.85-1.90 m.
Donkerblond haar
Donkere blauwe jas met een oranje logo
Macho figuur[/bullets]

Dader 2:
[bullets]Man met een getinte huidskleur
Leeftijd 35-40 jaar
Lengte 1.75 m.
Zwart kort stekelig haar
Snorretje
Donkere kleding met vermoedelijk een zwarte jas[/bullets]

Dader 3:
[bullets]Blanke man
Leeftijd 30-35 jaar
Lengte onbekend
Donkerblond stekeltjes haar
Blauwe spijkerbroek met een lange zwarte jas[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben of anderszins informatie hebben. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraak in winkel
WOLVEGA- De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Van Harenstraat die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond. De daders forceerden een raam van de winkel waarna men de inhoud van een kassa wegnam. Daarnaast werd er nog een kleine hoeveelheid cosmetica weggenomen. Een 49-jarige inwoonster van Wolvega deed aangifte.

Geslaagde Burgernetaktie na poging woninginbraak
MANTGUM- De politie heeft maandagavond op het treinstation van Mantgum een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een poging inbraak bij een woning aan It Hiem. Een oplettende buurman hoorde gestommel bij de buren waarna hij op onderzoek ging. Bij de woning van buren zag hij dat de verdachte man bezig was een raam te forceren terwijl de buren niet thuis waren. Toen de inbreker de buurman in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Door direct via 1-1-2 de politie bellen en door een goed signalement door te geven werd een Burgernetaktie opgestart waarbij 33 deelnemers werden ingeschakeld. Een van de Burgernet deelnemers zag de man op het perron zitten en waarschuwde opnieuw de politie waarna deze de man kon aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Een 61-jarige inwoner van Mantgum deed aangifte.

Inbraak in winkel
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan het Cambuurplein die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond. Bij de winkel werd een raam geforceerd waarna de dader sigaretten, die vlak achter het raam lagen, uit de winkel kon wegnemen. Een 47-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Twee gewonden bij aanrijding
OPPENHUIZEN- De politie heeft een onderzoek afgehandeld naar de oorzaak van een verkeersongeval die maandagavond op de A7 plaatsvond. Tijdens een inhaalmanoeuvre botste een auto tegen de achterzijde van de auto waarin de slachtoffers (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) zaten en belandde achterstevoren in een sloot. Beide inzittenden konden zelf uit de auto komen. Zij zijn met rug en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Man aangehouden voor mishandeling
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond op de Bordineweg een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Getuigen zagen de man een vrouw op straat mishandelen en waarschuwden direct via 1-1-2 de politie. Daar bleek dat een vrouw diverse malen door de man in haar gezicht was geslagen. Vervolgens werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het 47-jarige slachtoffer uit Den Haag deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan