Politieberichten van dinsdag 21 augustus

Fietsster aangereden

WOLVEGA – De politie heeft maandagmorgen geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Lycklemaweg. Een 45-jarige automobiliste uit Wolvega verzuimde daar voorrang te verlenen aan een 35-jarige fietsster en plaatsgenote. De fietsster kwam ten val. Ze werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar bleek ze geen noemenswaardig letsel te hebben opgelopen en kon ze weer snel huiswaarts.

Inbraak winkel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan het Zuiderplein. Van het pand werd tussen zondag 19 augustus 16.00 uur en maandag 20 augustus 09.00 uur de voordeur opengebroken. Vervolgens is onder meer een laptop weggenomen. De 24-jarige eigenaresse deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de inbraak en/of met personen die deze nacht iets opvallends bij het pand hebben gezien. Zij kunnen via het telefoonnummer 0900 – 8844 contact opnemen. Het gaat om de winkel met het opschrift “webshop RienDa”.

Auto-inbraken

EE- de politie stelt een onderzoek in naar drie auto-inbraken die in de nacht van zondag op maandag zijn gepleegd. De voertuigen stonden geparkeerd aan de Stienfeksterwei en Fifershôf . Uit een auto aan de Fifershôf werd onder andere een pot drop gestolen terwijl een portemonnee over het hoofd werd gezien. De 35-jarige eigenaresse van de auto deed aangifte. Uit een bedrijfsbus in dezelfde straat werd een navigatiesysteem buitgemaakt. Men wist via de voorzijde van de bedrijfsbus binnen te komen. De politie heeft maandagochtend een buurtonderzoek gedaan en heeft de inbraken in onderzoek. De benadeelden deden aangifte.

Lood gestolen van kerkgebouw

NES (D)- De politie heeft een aangifte opgenomen van een 54-jarige inwoner van Nes in verband met de diefstal van lood van een kerkgebouw aan de Waldwei. De diefstal van het lood heeft waarschijnlijk in de nacht zondag op maandag plaatsgevonden. De schade loopt in de duizenden euro’s.

Boerderijbrand

TRIEMEN- De politie stelt een onderzoek in naar een boerderijbrand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde aan De Dolle. Een buurman werd rond 00.30 uur wakker van geknetter van vlammen. Toen hij uit het raam keek, stond de leegstaande boerderij in brand. Via 1-1-2 waarschuwde hij de brandweer. Brandweerkorpsen van Kollum en De Westereen bestreden de brand en hebben de boerderij gecontroleerd uit laten branden. De forensische opsporing van politie Fryslân zal vandaag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

GOUTUM- De politie heeft maandagavond rond 22.30 uur op de N31 ter hoogte van Techum het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd. Een agent zag de man met hoge snelheid rijden. Hij constateerde een snelheid van 126 km/u, terwijl daar 70 km/u is toegestaan. Tegen de man werd proces-verbaal op gemaakt. Hij moest zijn auto laten staan.

Aangehouden voor inbraak

SNEEK- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 60- en een 45-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van een inbraak. Een oplettende getuige zag dat beide mannen zich verdacht bij een woning in de Furmerusstraat ophielden en waarschuwde de politie. Toen agenten daar een onderzoek instelden, zagen de beide mannen op een scooter wegrijden. De passagier had een lamp en een televisie bij zich. Het duo werd aangehouden en de gestolen goederen werden in beslag genomen. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en werden daar ingesloten. De eigenaar deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

KORNWERD- De politie heeft maandagavond op de A7 het rijbewijs van een 29-jarige man (woonplaats onbekend) ingevorderd. Agenten constateerden een snelheid van 185 km/u daar waar 120 is toegestaan. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt en hij mocht niet verder rijden.

Vrouw gewond na aanrijding tractor

BAARD- De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding met letsel die maandagmiddag op de Faldenserwei plaatsvond. Een 16-jarige fietsster uit Baard raakte gewond toen zij daar door een tractor werd aangereden. De bestuurder van de tractor, een 53-jarige inwoner van Tzum, maakte vermoedelijk een inschattingfout. Op het moment dat hij de fietsster inhaalde kwam uit tegenovergestelde richting een auto aanrijden. De tractorbestuurder moest daarvoor weer naar rechts uitwijken, waarbij hij de fietsster raakte. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldieven aangehouden

DRACHTEN- De politie heeft maandagmiddag een 33- en 35-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Noorderbuurt. Oplettende medewerkers en getuigen zagen de mannen een grote hoeveelheid cosmetica in een geprepareerde tas doen. Na hun daad verlieten de verdachten de winkel. Een getuige volgde de mannen en een andere getuige waarschuwde de politie via 1-1-2. Op het Van Knobelsdorfsplein werd de 33-jarige man aangetroffen en aangehouden. De andere verdachte werd even later op het Kiryat Onoplein aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De tas mat daarin de gestolen goederen en hun auto werden in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw zwaar gewond na aanrijding met hond

DOKKUM- De politie heeft maandagmiddag op de Festus Hommiusstraat een ernstig ongeval afgehandeld, waarbij een 48-jarige inwoonster van Dokkum zwaar gewond raakte. De vrouw fietste de Festus Hommiusstraat in toen achter een caravan plotseling een hondje de weg op rende. Het slachtoffer zag het dier te laat en botste tegen de hond aan en kwam ten val. Zij werd met vermoedelijk hersenletsel per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG.

Getuigen verijdelen diefstal boot

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een poging om een Zodiac rubberboot te stelen, zaterdagmiddag rond 17.00 uur op het Van Harinxmakanaal. De eigenaar, die net wilde gaan varen, zag dat twee mannen bezig waren zijn rubberbootje te stelen. De mannen hadden de rubberboot achter hun bootje vastgemaakt en voeren weg. Getuigen die de diefstal zagen gebeuren, aarzelden niet en sprongen in hun boot en achtervolgden de bootdieven. De beide mannen besloten na de achtervolging eieren voor hun geld te kiezen en koppelden de gestolen boot los en voeren weg. De boot werd door de oplettende getuigen aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Koperdieven aangehouden

SNEEK- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25- en 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van poging koperdiefstal. Getuigen zagen de mannen in een leegstaand flatgebouw in de Furmerusstraat zich verdacht ophouden en en waarschuwden de politie. Even later zagen agenten de mannen, die twee tassen bij zich hadden, in een auto stappen en wegrijden. Dit was voor de agenten reden genoeg om de beide inzittenden te controleren. In de tassen werd inbrekersgereedschap aangetroffen. In de flat vonden de agenten een hoeveelheid afgeknipt koper. Beide verdachten werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden ingesloten. Het gereedschap werd in beslag genomen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan