Politieberichten van dinsdag 20 september

Getuigenoproep na mishandeling taxichauffeur

HEERENVEEN – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een taxichauffeur. Maandagochtend omstreeks 08.55 uur reed een 52-jarige taxichauffeur uit Heerenveen met een passagier in zijn taxi over de Trekschuit in de richting van de Roede. Voor de T-splitsing haalde de taxi een fietser in en sloeg vervolgens rechtsaf. In zijn achteruitkijkspiegel zag de taxichauffeur dat de fietser wild gebarend achter hem aan kwam. De taxichauffeur stopte. Er volgde een scheldpartij en de man sloeg vervolgens de taxichauffeur op de borst. Volgens de fietser was er sprake van een onveilige situatie. Het signalement van de fietser is als volgt:

*Rond de 60 jaar
*Ongeveer 1.90 meter
*Sportief gebouwd
*Licht metalen brilmontuur
*Gekleed in lichtkleurig rode sportieve jas
*Lichtbruine baseball cap
*Groene broek
*Man fietste op een herenfiets, sportief model met fietstassen op bagagedrager aan weerszijden
Getuigen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

BURDAARD- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Doniastrjitte het rijbewijs van een 53-jarige inwoner van Burdaard ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Agenten zagen de man in zijn auto op de Hoofdweg rijden en besloten hem te controleren. Toen de bestuurder zijn auto had stilgezet en de agenten hem aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 855 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 10 uur.

Vrouw gewond bij frontale aanrijding

BOLSWARD- De politie heeft maandagavond een aanrijding met letsel op de Snekerstraat afgehandeld, waarbij een 53-jarige inwoonster van Dokkum gewond raakte. Zij was passagier in de auto die bestuurd werd door een 54-jarige inwoner van Dokkum. De man en de vrouw reden vanuit het centrum in de richting van de Ugolaan toen een auto die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Workum door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft kwam. De beide auto’s botsten frontaal tegen elkaar. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

HEERENVEEN/JOURE- De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Tijnje ingevorderd toen hij maandagavond op de Annabuorren met 160 kilometer per uur richting de Industrieweg reed daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Een 53-jarige inwoner van Sneek moest zijn rijbewijs inleveren toen hij werd gelaserd op de A7 bij afslag Joure-West. Een agent constateerde een snelheid van 183 kilometer per uur daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Tegen beide automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen insluiping

GROU- De politie is op zoek naar getuigen van een insluiping in een woning die maandagmiddag rond 16.30 uur plaatsvond in een woning aan Lyts Blijema. De 46-jarige bewoonster was in haar tuin bezig en zag dat alle deuren in de woning openstonden. Eenmaal binnen zag zij dat alles overhoop was gehaald. Toen zij de aanwezigheid van een persoon in de woning vermoedde liep zij door. Plotseling hoorde zij een mannenstem roepen dat zij niet verder moest lopen. Even later zag zij dat de voordeur openstond en haar tas op het tegelpad voor de woning lag. Haar sleutels, portemonnee, camera en een mobiele telefoon waren weggenomen. Het slachtoffer deed aangifte. Een buurtbewoner had rond hetzelfde tijdstip een man bij de woning van het slachtoffer gezien die in de richting van Allingawier wegliep.

Signalement verdachte:

*Blanke man
*Normaal postuur
*Leeftijd ongeveer 60 jaar
*Grijs kort haar ( kalend)
*Zwarte trui met zakken en met een hoge kraag
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze insluiping. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

FRANEKER- De politie heeft maandagmiddag in de omgeving van de Hertog van Saxenlaan een 41-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De man had zijn ex-vrouw bij haar woning geslagen en vervolgens bedreigd. Vervolgens belde de vrouw de politie en niet veel later zagen de agenten de man fietsen en werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich tijdens de aanhouding hevig. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor vernieling/baldadigheid

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling/baldadigheid. De verdachte wilde met een milkshake in zijn hand een bus instappen bij de bushalte aan de Snekertrekweg. Toen hij van de chauffeur geen toestemming kreeg om het drankje in de bus mee te nemen, werd hij kwaad en gooide de inhoud van de beker over de chauffeur heen. Hierna verdween de man maar op basis van zijn signalement en zijn besmeurde kleding werd de verdachte in de Sabastraat aangetroffen. Nadat hij was aangehouden werd hij overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De 56-jarige chauffeur deed aangifte.

Getuigen mishandeling gezocht

LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een mishandeling die zaterdagavond omstreeks 22.00 uur plaatsvond bij de tunnel op de Potmarge. Een 19-jarige man werd hier zonder aanleiding vastgepakt en op zijn hoofd geslagen met een whiskeyfles. Twee andere jongens werden ook mishandeld. (zie ook persbericht van zondag 18 september) Een van de slachtoffers gaf aan dat hij na de mishandeling in de richting de Schepenbuurt wegrende. Zo’n vijftig meter bij de tunnel vandaan zag hij een vrouw met hond, die met twee jongens stond te praten. het slachtoffer riep hen toe de politie te bellen maar kreeg geen reactie. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw en jongens. Mogelijk dat zij iets gezien of gehoord hebben dat kan bijdrage aan het onderzoek naar de daders. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan