Fryslân, 20-10-2009 • Politieberichten van maandag 19 oktober 07.00 uur t/m dinsdag 20 oktober 09.00 uur.

Surhuisterveen: politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien, dat personen de achterbanden van een politieauto afgelopen vrijdag tussen 20.20 en 21.10 uur hebben laten leeglopen. Politieagenten hadden tussen genoemde tijdstippen hun opvallende dienstauto op een parkeerterrein aan De Kolk geparkeerd om te voet te gaan surveilleren. Bij terugkomst bleken van de twee achterbanden leeg te zijn en de ventielen te zijn verwijderd. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen of personen die anderszins informatie kunnen geven. Zij kunnen via 0900 8844 de politie bellen. Wanneer u anoniem wenst te blijven, kunt u via 0800-7000 bellen met Meld Misdaad Anoniem.

Leeuwarden: onderzoek straatroof
De politie onderzoekt een straatroof, die zondag omstreeks 03.30 uur op de Nieuwestad plaatsvond. Een 23-jarige inwoner van Engelum reed op de fiets, toen hij daar door een hem onbekende man werd aangesproken. Plotseling stonden er zes man om hem heen en kreeg hij van één van deze mannen een klap in zijn gezicht. Op dat moment voelde hij, dat zijn portemonnee uit de achterzak werd weggenomen en zag iemand uit het groepje wegrende. Het slachtoffer probeerde deze persoon nog te achtervolgen, maar verloor hem al snel uit het oog. Toen hij terugkeerde, bleken ook de andere mannen te zijn verdwenen.

Signalement dader 1

[ul][li]breed postuur[/li]
[li]getinte huidskleur[/li]
[li]rasta haar.[/li]
[li]Hij droeg een zwarte broek en sprak met een accent.[/li][/ul]

Dader 2

[ul][li]Breed postuur[/li]
[li]lengte 1,70 meter[/li]
[li]getinte huidskleur[/li]
[li]rasta haar.[/li]
[li]Deze man droeg een wit vest met zwarte opdrukken.[/li][/ul]

De politie roept getuigen op die rond genoemd tijdstip wat hebben gezien zich via 0900-8844 te melden. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Anjen die vanmorgen plaatsvond. De daders kwamen via een berging de woning binnen. De bewoonster die op dat moment thuis was en lag te slapen, werd wakker doordat het licht van haar slaapkamer werd aan gedaan. Toen de dader in de gaten kreeg dat er iemand thuis was, nam deze snel de benen. Uit de woning werd een LCD televisie weggenomen. De eigenaar, een 56-jarige inwoonster deed aangifte.

Berlikum: aangehouden voor valse melding
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag, een 36-jarige inwoonster van Berlikum in haar woning aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een valse melding te hebben gedaan bij het Meld-en Informatiecentrum van politie Fryslân. Via 1-1-2 belde zij de politie met de mededeling dat een man op het Beursplein was neergestoken en dat deze gewond was. Toen de politie samen met de ambulance ter plaatse kwamen, bleek er niets aan de hand te zijn. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Ambulancezorg Friesland zal de vrouw een rekening sturen.

Oosterwolde: brandschade na schoorsteenbrand
De politie heeft maandagmiddag de brandweerkorpsen van Oosterwolde en Appelscha geassisteerd bij een woningbrand aan de Hoge Esch. De bewoner die thuis was en onder de douche stond, zag rook uit het afvoerputje vandaan komen waarna hij direct via 1-1-2 de brandweer en politie belde. De woning brandde geheel uit. De bewoner heeft elders woonruimte aangeboden gekregen. De brand is vermoedelijk in de schoorsteen ontstaan.

Goutum: vrouw gewond na éénzijdige aanrijding
De politie heeft maandagavond een éénzijdijge aanrijding op de Overijselsestraatweg afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak verloor een 64-jarige automobiliste uit Wirdum de macht over het stuur en botste tegen een boom. De vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na aanrijding met letsel
De politie heeft het rijbewijs van een 78-jarige automobiliste uit Leeuwarden ingevorderd, nadat zij een aanrijding op het Willem Alexanderplein had veroorzaakt. Daarbij raakte een 78-jarige inwoonster van Leeuwarden licht gewond. Toen de bestuurster haar auto voorwaarts in een parkeervak wilde parkeren, trapte zij in plaats van op de rem, het gaspedaal in, waarna zij het trottoir opreed waar het slachtoffer liep. De vrouw kon door het ambulance personeel ter plaatse worden behandeld. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd.

112Fryslan

})