Dinsdag 20 maart

Politieberichten van dinsdag 20 maart

Politie roept hulp in van Opsporing Verzocht

LEEUWARDEN – De politie heeft in het onderzoek naar de overval op het tankstation aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden, de hulp van het programma Opsporing Verzocht ingeroepen.

Op maandag 12 december 2011 probeerde een tot nu toe onbekend gebleven man het tankstation te overvallen. De bewakingscamera van het tankstation maakte opnames van de overvaller en deze opnames worden vanavond in het programma getoond.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur. De herhaling van het programma is woensdag om 11.15 uur op Nederland 2.

Getuigen brandstichting gezocht

KOLLUMERZWAAG – De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting die vrijdagochtend rond 05.00 uur plaatsvond. Een afvalcontainer die tegen de gevel van een woning aan de Bjirkenhof stond werd in brand gestoken. Hierdoor vatte ook de gevel van de woning vlam. In de woning lagen de 24-jarige bewoner en zijn vriendin te slapen. Zij konden tijdig de woning verlaten en met behulp van een tuinslang bluste de bewoner de brand. De bewoner en de woningbouwvereniging deden aangifte. De politie roept getuigen die bijzonderheden hebben gezien die mogelijk in het onderzoek kunnen helpen op om zich via 0900-8844 te melden. Wilt u anoniem blijven, dan kunt u via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Inbraak woning

FRANEKER – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak, die maandag tussen 19.45 uur en 20.45 uur plaats vond in een woning aan de C.F. Engelhardstraat. De inbreker(s) zijn via een raam naar binnen geklommen en hebben de woning doorzocht. Als buit zijn o.a. geld en waardepapieren gestolen.

Invordering rijbewijs

GOUTUM – De politie heeft maandag rond 21.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige inwoner van Scharnegoutum. Tijdens een controle op de N-31 bij Goutum zagen agenten dat de 50-jarige 124 kilometer reed waar 70 kilometer is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

SCHARSTERBRUG – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak die maandag tussen 18.30 en 19.30 uur plaatsvond in een woning aan de Rienstraat. De inbrekers(s) zijn het pand binnengekomen door een raam te forceren. De woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Inbraakpreventieactie

OOSTERWOLDE- De politie heeft maandag in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf, de woningcorporatie Woon Friesland, Actium en vertegenwoordigers van dorpsbelang een inbraakpreventieactie in Oosterwolde gehouden. In 2010 werd in de gemeente Ooststellingwerf 67 keer ingebroken in woningen. In 2011 steeg dit het aantal woninginbraken naar 86 en in de eerste twee maanden van 2012 werd ook al weer 23 keer ingebroken. Reden genoeg voor alle betrokken partijen om in actie te komen. Door middel van gesprekken, flyers en de zogenaamde voetstapjes werd aan de inwoners van Oosterwolde inbraakpreventieadvies gegeven. Ook kregen alle deelnemers van Burgernet in het gebied een sms-bericht met daarin de oproep om vooral aan inbraakpreventie te doen. In 275 gevallen konden de 50 deelnemers aan de preventieactie een woning, schuur of auto binnen omdat deze niet goed was afgesloten. De bewoners en eigenaren werden vervolgens aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. De reacties in de gemeente Ooststellingwerf op deze inbraakpreventieactie waren zeer positief.

Man aangehouden voor diefstallen en inbraken

OOSTERWOLDE – De politie heeft in een onderzoek naar diefstallen en woninginbraken een 44-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden. De afgelopen periode was een toename te zien van het aantal woninginbraken en diefstallen uit schuurtjes in Ooststellingwerf. Reden voor de politie om een nader onderzoek in te stellen. Door onder andere getuigenverklaringen kwam de 44-jarige inwoner van Oosterwolde als mogelijke verdachte in beeld voor een deel van de inbraken en diefstallen. De officier van justitie gaf maandag toestemming om hem aan te houden. Dit gebeurde op de Alle Wijtzesweg in Appelscha. Tijdens zijn aanhouding was de man in het bezit van een mobiele telefoon die als gestolen gesignaleerd stond. Deze werd daarom in beslag genomen. In de woning waar de man verbleef werden onder andere twee gestolen fietsen, boormachines, laptops, mobiele telefoons en een vuurwapen gevonden. Al deze goederen werden in beslag genomen. De 23-jarige hoofdbewoner werd aangehouden op verdenking van heling. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het woninginbrakenteam en de politie in Oosterwolde doen nader onderzoek.

Weedkwekerij ontruimd

RIJS – De politie heeft maandag een weedkwekerij ontmanteld in Rijs. Naar aanleiding van bij de politie binnengekomen informatie werd een onderzoek gestart. In een pand aan de Mientwei werd een in werking zijnde weedkwekerij aangetroffen. In het pand was een 41-jarige inwoner van Sneek aanwezig. Hij is aangehouden. 400 weedplanten met bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook bleek dat de stroom voor de kwekerij illegaal afgetapt werd. De politie stelt een nader onderzoek in

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan