Fryslân, 20-01-2009 • Politieberichten maandag 19 januari 07.00 uur t/m dinsdag 20 januari 07.00 uur.

Sneek: alcoholcontrole
De politie heeft maandag op diverse plaatsen in Sneek gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden zo’n 40 bestuurders gecontroleerd, waarvan een groot gedeelte op deOpperhuizerweg. Geen enkele automobilist bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Wel kregen zeven fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder licht. Daarnaast kregen twee bestuurders een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Speers: bromfietsster gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagmiddag een eenzijdig ongeval op de parallelweg van de N354 een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij 17-jarige bromfietsster uit Reduzum gewond raakte. Het meisje raakte door nog onbekende oorzaak in de slip, waarna ze viel. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Drachten: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Dopplerlaan. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit een kluis in het pand werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

112Fryslan

})