Politieberichten van dinsdag 20 april.

Politie zoekt getuigen 2e geweldsincident Noardburgum
In de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april rond 03.30 uur werd de hulp van surveillerende agenten wederom ingeroepen bij een man die bewusteloos op de openbare weg vóór de ingang van Club Q lag. In eerdere berichtgeving werd vermeld dat deze 20-jarige inwoner uit Damwald gevallen was en op zijn hoofd terecht was gekomen. Uit het politieonderzoek en verhoor van getuigen bleek dat de man betrokken was geweest bij een vechtpartij tussen een grote groep personen op het parkeerterrein van de discotheek. Het slachtoffer is op een nog onbekende wijze bewusteloos geraakt. De Damwâldster is met hoofdletsel overgebracht naar het UMCG in Groningen. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

De twee geweldsincidenten die deze avond bij Club Q zijn voorgevallen, hebben zich geheel afzonderlijk van elkaar afgespeeld. Er is op dit moment geen enkel verband tussen de twee incidenten.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
Er is nog onduidelijkheid over de toedracht van deze gebeurtenis. Ook is de politie op zoek naar de identiteit van de personen die bij deze vechtpartijen betrokken zijn geweest. De politie wil dan ook graag in contact komen met getuigen die iets hebben gezien.

Mensen die in het bezit zijn van foto- of videobeelden die in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april zijn genomen in en buiten club Q, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Hebt u dus beeldmateriaal en u wilt dit ten behoeve van het onderzoek aan de politie afstaan, bel dan met één van de onderstaande telefoonnummers

Diefstal verkeerslichten
HOLWERD – De politie onderzoekt de diefstal van twee mobiele verkeerslichten. De diefstal werd maandagochtend ontdekt, maar het vermoeden bestaat dat de verkeerslichten in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn gestolen vanaf de kruising van de Ljouwerterdyk met de Bjimsterwei. De verkeerslichten die aan de westkant van die weg stonden werden in zijn geheel meegenomen, inclusief de installatie en twee accu’s met een gezamenlijk gewicht van 120 kilogram. De verkeerslichten die bij het fietspad stonden, werd alleen de lichtbak meegenomen. Een 42-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aanhouding minderjarigen voor verduistering
LEEUWARDEN – De politie heeft in het kader van een onderzoek maandagochtend zes Leeuwarders in de leeftijd 13 tot 16 jaar aangehouden. Alle verdachten zijn leerlingen van een voortgezet onderwijsschool aan de Robert Kochstraat te Leeuwarden. Zij worden ervan verdacht van het verduisteren van geld. De zes waren door de politie uitgenodigd om op het politiebureau te verschijnen. De jongeren kwamen allemaal opdagen en werden vervolgens aangehouden. De zes zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Door de school was bij de politie aangifte gedaan van deze verduistering. Het gaat om een aanzienlijk geldbedrag. De verduistering heeft vermoedelijk over de periode van september 2009 tot eind maart 2010 plaats gevonden. Op maandag 12 april werden al vier jongens van 14, 15, 15 en 16 jaar aangehouden. Het onderzoek gaat door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Openlijke geweldpleging tegen persoon
APPELSCHA – De politie onderzoek de openlijke geweldpleging en mishandeling van een 21- inwoner uit Roggel. In de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april rond 03.30 uur ging de man na een avondje stappen naar huis. Bij een horecagelegenheid aan de Vaart Zuidzijde werd hij lastig gevallen door een groep jongeren die kort hiervoor het café hadden verlaten. Twee van deze jongens reden op scooters waarvan er één blauw van kleur was en de andere zwart van kleur. Zij blokkeerden zijn doorgang en vervolgens werd hij door anderen uit de groep geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte gewond en viel op straat. Nadat hij op de grond lag ging de groep door met de mishandelingen. Op en gegeven moment kon het slachtoffer aan zijn belagers ontkomen en is hij weggevlucht en heeft zich verstopt achter een woning. Door de vechtpartij is hij zijn jas en diverse persoonlijke bezittingen waaronder geld en identiteitspapieren kwijt geraakt.

De politie is opzoek naar getuigen van deze openlijke geweldpleging of naar mensen die informatie over deze zaak hebben. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, belt u dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het nummer 0800 – 7000.

Vernieling ruit
DOKKUM – De politie heeft op heterdaad een 19-jarige inwoner uit Dokkum aangehouden op verdenking van vernieling. Rond 05.00 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een ruit vernield was van het gemeentehuis aan de Koningstraat. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen surveillerende agenten de Dokkumer in de omgeving van de Koningstraat aan. De 19-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor in is gesloten.

Inbraak woning
HEERENVEEN – De politie onderzoekt inbraken in drie woningen aan de Bolster in Heerenveen. Rond 15.00 uur werd er een melding ontvangen dat er ingebroken was in een woning. Terplaatse gekomen agenten zagen dat het slot van deze woning geforceerd was en dat de woning doorzocht was. Volgens de bewoner was alleen maar een Nike-pet cape gestolen. Uit een buurtonderzoek bleek verder dat er bij nog een woning ingebroken was. Uit deze woning was een laptop, sierraden, een credit card en een mobile telefoon gestolen. Bij een 3e woning was geprobeerd om binnen te komen. Hier bleek schade aan de slotplaat te zijn maar de inbreker(s) was/waren niet binnen gekomen. Uit het politieonderzoek bleek dat de inbraken waarschijnlijk tussen 13.00 en 14.00 uur gepleegd zijn.

De politie is opzoek naar getuigen van deze openlijke geweldpleging of naar mensen die informatie over deze zaak hebben. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, belt u dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het nummer 0800 – 7000.

112Fryslan