Politieberichten van dinsdag 2 oktober

Scholier aangehouden voor diefstal kleedkamers

HEERENVEEN – De politie heeft maandagochtend een 18-jarige inwoner van de gemeente Littenseradeel aangehouden op verdenking van diefstal. Een 13-jarige inwoner van Heerenveen was samen met klasgenoten aan het sporten in een sporthal aan It Hege Stik. De jongen had zijn mobiele telefoon in de kleedkamer achter gelaten. Na het sporten ontdekte hij dat zijn telefoon was gestolen. Na onderzoek door het aanwezige schoolpersoneel werd duidelijk dat de 18-jarige vermoedelijk verantwoordelijk was voor de diefstal. De politie werd gewaarschuwd en de agenten kwamen ter plaatse. De telefoon was inmiddels terug bij de 13-jarige. Alleen ontbrak de simkaart nog. Die bleek de 18-jarige in het bezit te hebben. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de verdachte werd na verhoor proces-verbaal opgemaakt. Met enige regelmaat vinden diefstallen uit kleedkamers van sportcomplexen plaats. Het advies van de politie is dan ook om kostbaarheden nooit onbeheerd achter te laten in een kleedkamer.

Winkeldief aangehouden

DRACHTEN – De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen werd eerder die middag door het personeel van een winkel betrapt toen hij enkele goederen wilde stelen. Hij zette het op een lopen en het personeel ging achter hem aan. Ondertussen werd de politie gewaarschuwd. Samen met de deelnemers van Burgernet keken de agenten uit. Al snel zagen agenten twee personeelsleden van de betreffende winkel op De Drift staan bij een jongen. Dit bleek de winkeldief te zijn. Hij werd overgedragen aan de agenten. Naast de jongen lagen ook nog twee portemonnees, vermoedelijk gestolen bij een andere winkel. De verdachte wed overgebracht naar het politiebureau. Daar werd na verhoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt. ’s Avonds mocht de 16-jarige het bureau weer verlaten.

13-jarige jongen betrokken bij diefstal muntjes kermisattractie

SURHUISTERVEEN – De politie heeft maandagmiddag een 13-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen gehoord als verdachte vanwege de diefstal van muntjes van een kermisattractie in Surhuisterveen. Vorige week vrijdagmiddag ontdekte de eigenaar van de attractie dat maar liefst 1500 muntjes waren gestolen. Hij gaf de jongeren de kans om alle muntjes binnen uur terug te brengen. Zo niet dan zou hij zijn attracties opbreken. De man kreeg slechts een paar honderd muntjes terug en daarop besloot hij om uit Surhuisterveen te vertrekken. Daarnaast deed de eigenaar aangifte bij de politie. Na onderzoek werd in ieder geval duidelijk dat een 13-jarige jongen uit de gemeente Achtkarspelen betrokken was geweest bij de diefstal. Hij werd maandagmiddag als verdachte gehoord. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Eikenstraat. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden onder andere een laptop, radio, dvd’s, een horloge en een mobiele telefoon weggenomen. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Valkstraat. Surveillerende agenten kregen een melding dat buurtbewoners glasgerinkel hadden gehoord en dat ze het sterke vermoeden hadden dat er werd ingebroken. Meerdere eenheden van de politie gingen naar de betreffende straat. In een poging om weg te komen, hadden de inbrekers een deel van de buit in de gang achter gelaten. In de directe omgeving van de woning werd de 22-jarige Leeuwarder aangetroffen. Hij had zich verstopt in de bosschages. De man werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zijn auto werd door agenten in beslag genomen. Het woninginbrakenteam doet nader onderzoek.

Man aangehouden voor zware mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend vroeg een 49-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Zondagavond viel de Leeuwarder op De Tuinen een 51-jarige stadsgenoot aan. De man werd geslagen en kwam daarbij ten val. Vervolgens werd het slachtoffer tegen zijn gezicht getrapt. Daarbij liep de 51-jarige man letsel op aan zijn gezicht, onder andere een kaakbreuk.De Leeuwarder werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Daar deed hij ook aangifte. Ondanks een zoekactie van de agenten werd de verdachte zondagavond niet meer aangetroffen. Dinsdagochtend vroeg lukte het de agenten wel om hem aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan