Politieberichten van dinsdag 2 november.

Diefstal koper
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van koper die vermoedelijk in het weekend heeft plaats gevonden. Daarbij werd een 8 stroomkabels met een lengte van 25 meter weggenomen. De dader(s) kwamen het bedrijf aan de Alexander Cohemwei binnen door het hekwerk kapot te knippen. Een 43-jarige inwoner van Dokkum deed aangifte.

Diefstal vrachtwagen combinatie met koperafval
HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een vrachtwagencombinatie die vermoedelijk zaterdagavond is gestolen aan een bedrijf aan de Leeuwarderstraatweg. De vrachtwagen combinatie was geladen met koperafval. De vrachtwagen van het merk Scania, type R 420 LB 6×4, oranje van kleur, is voorzien van het kenteken BS-JF-30. De aanhangwagen van het merk BURG, type BPA 0909 is voorzien van het kenteken WN-VV-91. De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Nieuwebrug deed aangifte.

Gewonde bij verkeersongeval
BOIJL – De politie heeft maandag rond 18.30 uur op de Brink geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig verkeersongeval. Een 79-jarige bestuurder van Boijl was hier met zijn auto in een bult met zand gereden en gewond geraakt. Dit zand werd gebruikt voor werkzaamheden aan de bestrating. De Boijlster is met de ambulance overgebracht naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gedronken had, is een bloedproef afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersongeval N-31
GARIJP – De politie heeft maandag rond 19.00 uur op de N31 vlak bij de afslag naar Garijp geassisteerd bij een eenzijdig ongeval waarbij een 38-jarige bestuurder van Hoogezand gewond was geraakt. Getuigen zagen dat de bestuurder met de rechter wielen van zijn auto in de berm kwam en dat hij de macht over het stuur verloor. Hierdoor tolde de auto en botste tegen wegmeubilair en bossages. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgesleept door een berger. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Nij Smellinghe.

Fietser gewond
BALK – De politie heeft maandag rond 20.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval waarbij een 25-jarige fietser ten val was gekomen. De man fietste over de Van Swinderenstraat maar doordat de voorvork van zijn fiets afbrak kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Met de ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Sneek.

Bekeurde automobilist veroorzaakt aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag op de Uranusweg in Leeuwarden een 55-jarige man uit Leeuwarden bekeurd na het veroorzaken van een aanrijding. Politieagenten hadden de man vlak voor de botsing bekeurd, omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen had aangebracht. De Leeuwarder reed met slippende banden en met loeiende motor weg. De man reed de kruising op en verleende daar geen voorrang aan een lesauto. Hierop ontstond een botsing tussen beide auto’s. De 55-jarige werd op de plek van het ongeval gehoord. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien voor het niet verlenen van voorrang en voor het veroorzaken van gevaar in het verkeer. Een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden, die onder toezicht de lesauto bestuurde, was erg ontdaan over de aanrijding.

Man rijdt onder invloed
OUDEHASKE – De politie heeft maandagnacht op de Hasker Utgongen in Oudehaske een 61-jarige man uit Idskenhuizen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door politieagenten in zijn auto gecontroleerd. Zij roken direct een alcohollucht bij de bestuurder. De 61-jarige lukte het echter niet om een geslaagde blaastest af te leggen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna hij meegenomen werd naar het bureau. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 705 ug/l blies. Hierop werd het rijbewijs van de verdachte ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

112Fryslan