Politieberichten van maandag 1 februari 07.00 uur t/m dinsdag 2 februari 07.00 uur.

Appelscha: politie zoekt getuigen vernieling brommobiel
De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag aan een brommobiel aan de Alle Wijtsesweg zijn gepleegd. Van de brommobiel zijn beide buitenspiegels afgetrapt, de ruitenwissers voor verbogen, de ruitenwissers achter eraf gebroken en het kentekenplaat eraf gehaald. De 82-jarige eigenaar deed aangifte. De politie roept getuigen op die bijzonderheden hebben gezien om zich via 0900-8844 te melden. Voor dat doel kan men ook via telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

Franeker: diefstal uit woning
De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan de Marten van der Hemstraat in Franeker. De diefstal heeft maandagmiddag rond 15.30 uur plaatsgevonden terwijl de 16-jarige zoon van de eigenaar van de woning thuis was en op zijn kamer was. Hij hoorde op een gegeven moment gestommel en zag een man met een bivakmuts op uit de kamer van zijn ouders komen. De man riep “Overval, overval” en verliet haastig de woning. Daarbij nam hij een geldkistje mee. In het geldkistje zat een geldbedrag, kenteken bewijzen en autosleutels. De zoon waarschuwde via 1-1-2 de politie. De politie heeft met een speurhond nog geprobeerd het spoor van de dader te volgen. Verder heeft de technische recherche een aantal sporen onderzocht.

Terkaple: man en vrouw aangehouden na niet betalen taxi-rit
De politie heeft maandagavond een 55-jarige man uit Oranjewoud en een 48-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden wegens belediging en wederspannigheid. Een 33-jarige taxichauffeur uit Sneek riep de assistentie in van de politie nadat hij het tweetal had afgeleverd bij een camping in Terkaple. De twee weigerden de taxirit te betalen. Ter plaatse bleek dat de vrouw wel vaker weigerde te betalen voor geboden diensten. Hierop besloten de agenten de vrouw aan te houden. Hierop begon de 55-jarige man de agenten te beledigen. Hierop werd ook hij aangehouden. Toen hij probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken, ontstond er een worsteling waarbij de man in de boeien werd geslagen. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen word proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij, belediging en verzet tegen aanhouding.

Sneek: inbraak winkel Sneek
De politie onderzoekt een inbraak bij een winkel aan de Galigastraat in Sneek. Dinsdag rond 04.00 uur ging het inbraakalarm bij deze winkel. De ter plaatse gekomen politie werd gewaarschuwd door het inbraakalarm en constateerde dat inbreker(s) met twee grote klinkers de glazen toegangsdeur van de winkel ingegooid hadden. Via de vernielde deur kwamen de daders binnen en hebben de vitrines waarin sieraden lagen opengebroken. Uit de vitrines werden een groot aantal gouden sieraden gestolen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor en de politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze inbraak.

Leeuwarden: jongens proberen meisje van fiets te beroven
De politie stelt een onderzoek naar een poging tot diefstal van een fiets van een 12-jarig meisje. Maandagavond rond 19.00 uur probeerden twee jongens haar van haar fiets te beroven. Het meisjes fietste rond dat tijdstip over de Nieuwestad in Leeuwarden. Vlak bij de bioscoop Tivoli kwamen twee jongens op haar af rennen die haar vastpakten en probeerden haar van haar fiets te duwen. De jongens riepen hierbij dat ze haar fiets wilden hebben. Het meisje kwam hierdoor op straat terecht en raakte licht gewond. Het slachtoffer hield haar fiets stevig vast en het lukte haar om weg te vluchtten.

Signalement daders:
Dader 1:
[ul][li]Blanke jongen[/li]
[li]Leeftijd ca 17 jaar[/li]
[li]Lengte rond de 1.90 m lang[/li]
[li]Slank postuur[/li]
[li]Droeg een grijze stoffen muts, zwarte nylon jas (heupmodel) waarschijnlijk van het merk NIKE[/li][/ul]

Dader 2:
[ul][li]Blanke jongen[/li]
[li]Leeftijd ca 17 jaar[/li]
[li]Lengte rond de 1.85[/li]
[li]Normaal postuur[/li]
[li]Droeg en zwarte muts en een zwarte sjaal, een zwarte nylon jas (heup model) voorzien van het NIKE teken.[/li][/ul]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan