Politieberichten van dinsdag 18 januari.

Man aangehouden na mishandeling
LEEUWARDEN – Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is maandagochtend op de Harlingersingel aangehouden door een voorbijganger. De Leeuwarder had een 20-jarige inwoner van Groningen geslagen. De voorbijganger zag dit gebeuren en greep direct in. Hij hield de Leeuwarder aan en waarschuwde de politie. Toen de agenten arriveerden vertelde de Groninger dat hij een opmerking had geplaatst over het feit dat de 37-jarige over de stoep fietste. De Leeuwarder begon eerst met te schelden en sloeg vervolgens de Groninger twee keer hard tegen zijn hoofd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de ochtend mocht hij bureau verlaten. Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.

Trekker rijdt slagboom kapot
AKKRUM – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van een tractor die bij de spoorwegovergang op de Alde Rykswei een slagboom kapot reed. Rond 15.00 uur zag een getuige dat de bestuurder van een tractor van het merk Massey Ferguson met een dieplader waarop een oranje graafmachine stond, de spoorwegovergang overstak en hierbij de slagboom raakte. De slagboom brak vervolgens af. De bestuurder van de tractor reed door. In afwachting van de reparatie van de slagboom is door de politie het verkeer geregeld. Pro Rail heeft de afgebroken slagboom vervangen.

Woningbrand
DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 21.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een woningbrand aan de Melkkelder in Drachten. De brand was ontstaan in een flat op de tweede verdieping. De bewoners van het flatgebouw zijn geëvacueerd en opgevangen in buurthuis De Skammel. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 23.00 uur konden de flatbewoners weer naar huis. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de bewoner na een schoonmaakklus met spiritus een sigaret aanstak.

Auto rijdt fietser aan
HARLINGEN – De politie heeft een 36-jarige inwoner van Oosterbierum bekeurd voor het doorrijden na een aanrijding. Maandag rond 18.00 uur reed een 79-jarige inwoner van Harlingen met zijn fiets over de Noorderhaven. Hier werd hij aangereden door een automobilist die uit de richting van de Leeuwenborg kwam rijden en op de Noorderhaven tegen het verkeer in reed. Het slachtoffer kwam ten val en raakte gewond. De bestuurder van de auto reed door. Door de aanrijding was de kentekenplaat van de auto gevallen en kon de politie de eigenaar van de auto achterhalen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

Overval woning
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een overval die plaats heeft gevonden in een woning aan de Soendastraat. In de nacht van maandag op dinsdag rond 03.00 uur werd bij de meldkamer van de politie een melding ontvangen dat een man ernstig gewond was geraakt bij een overval in zijn woning. Agenten troffen in het huis het 38-jarige slachtoffer zwaar gewond aan. Hij werd overgebracht naar het MCL ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de overval en stelt een technisch- en buurtonderzoek in. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie? Bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

112Fryslan