Dinsdag 17 november

Fryslân, 17-11-2009 • Politieberichten van maandag 16 november 07.00 uur t/m dinsdag 17 november 07.00 uur.

Leeuwarden: politie neemt grote partij illegaal vuurwerk in beslag
De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Papaverstraat 108 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De 38-jarige bewoner werd daarbij aangehouden Dit was de eerste grote partij illegaal vuurwerk die dit jaar door de Friese politie in beslag werd genomen.

De agenten kwamen het vuurwerk op het spoor nadat diverse buurtbewoners melding hadden gemaakt van vuurwerkoverlast. In de woning van de 38-jarige man vonden de agenten 108 kilo illegaal vuurwerk. Het illegale vuurwerk werd in beslag genomen en zal later worden vernietigd.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk? Meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Sneek: politie zoekt getuigen van zware mishandeling
De politie zoekt getuigen van de zware mishandeling van een 23-jarige inwoner van Sneek. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur liep de Sneker over de Gedempte Poortezijlen. Hij wilde volgens eigen zeggen een fietser aanspreken die een neef van hem had lastig gevallen. De 23-jarige sprak de fietser aan en vanaf dat moment weet de Sneker niet meer wat er is gebeurd. Het slachtoffer werd bloedend op straat aangetroffen en vervolgens met letsel aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. In de loop van zaterdag werd hij daar aan zijn verwondingen geopereerd. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien of anderszins informatie over deze mishandeling? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Leeuwarden: politie nog volop bezig met onderzoek naar vermissing Olga
De politie is volop bezig met het onderzoek naar de vermissing van de ‘Olga’. Er werkt dan ook een rechercheteam aan deze zaak, bestaande uit 35 rechercheurs uit Drenthe, Groningen en Fryslân. Daarnaast doen de 35 rechercheurs ook onderzoek naar de ontvoering van Ludmila Postma. Inmiddels zijn er bij het rechercheteam tien tips binnen gekomen. Deze tips worden nader onderzocht.

Ontvoering Ludmila Postma
Op zaterdag 7 november werd de 39-jarige Ludmila Postma in Leeuwarden ontvoerd. De vrouw was eerder die dag in de stad gaan winkelen. Om 14.30 uur is er nog een telefonisch gesprek geweest tussen haar en haar partner en daarna werd het stil. Ludmila Postma kwam niet thuis en later op de avond is er aangifte gedaan van haar vermissing. Een onderzoek door de politie leverde niets op wel werd haar fiets aangetroffen bij de bushalte aan de N361 bij ‘Steenendam’.

Ontsnapping
In de nacht van donderdag 12 november op vrijdag 13 november werd Lidmila samen met nog een andere vrouw, Olga genaamd, in een donkerkleurige bestelauto naar een onbekende plaats vervoerd. Onderweg zag Postma kans om te ontsnappen en hulp te zoeken. De vrouw belde aan bij een boerderij in het Brabantse Ulvenhout, waarna de politie werd gewaarschuwd. De andere vrouw kon niet ontsnappen.

Verklaring Ludmila Postma
Uit het politie verhoor is naar voren gekomen dat Ludmila Postma in het centrum van Leeuwarden twee Russisch sprekende mannen tegen is gekomen. Ze is met hen in gesprek geraakt en het is deze mannen gelukt om haar met een smoes mee te krijgen naar hun auto waarna zij instapte.

Het gaat hier om een witte auto, waarschijnlijk een sedan met vier portieren. Op de auto zaten witte kentekenplaten met zwarte letters.

Vanaf de Westersingel zijn ze via de Harlingerstraatweg en Europaplein in de richting gereden van de A 31. Ludmila Postma werd overgebracht naar een onbekende bestemming. Daar werd zij door de mannen gevangen gehouden in een woning. In deze woning werd volgens Ludmila Postma ook een voor haar onbekende, Russisch sprekende, vrouw gegijzeld/gevangen gehouden. De naam van die vrouw was ‘OLGA’ en zij zou woonachtig zijn in Groningen of in de buurt. [url=http://www.politie.nl/Friesland/Nieuws/vermisteludmilapostmaisaangetroffenvermissingolga.asp]Zie hier voor een compositie tekening van Olga[/url].

Getuigenoproep
Indien u aan de hand van de compositietekening Olga denkt te (her) kennen of weet waar zij nu is, wordt u dringend verzocht de politie te bellen. Ook mensen die meer weten over deze ontvoering worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie Fryslân is te bereiken via 0900 – 8844. Indien u anoniem wilt blijven, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Op de opsporingssite van de politie Fryslân [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] kunt u deze zaak nalezen.Ook het programma Opsporing Verzocht op Nederland 1 besteedt vanavond aandacht aan deze zaak. De uitzending start om 21.50 uur en wordt woensdagochtend om 10.05 uur op Nederland 2 herhaald.

Heerenveen: politie houdt geweldplegers aan
De politie heeft maandagavond een 45 en een 50-jarige inwoner van Heerenveen op de Haskeruitgang aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht een deurbel te hebben vernield en diverse dingen tegen een woning op Dovenetel te hebben gegooid. Door een goed signalement via 1-1-2 door te geven, konden beide geweldplegers even later op de Haskeruitgang worden aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij verhoor zijn ingesloten. Een 28-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Drachten: politie houdt drankrijder aan
De politie heeft rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag, een 56-jarige inwoonster van Smalle Ee aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten zagen de vrouw in haar auto slingerend op Overstesingel rijden, waarna zij besloten haar een stopteken te geven. Toen zij daaraan voldeed zij de vrouw aanspraken, bleek dat zij alcohol had gedronken. De automobiliste werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar zij 620 ug/l blies.

Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van 8 uur.

Goutum: politie handelt aanrijding af
De politie heeft maandagavond een kop/staart aanrijding met letsel op de Hendrik Algraweg afgehandeld. Daarbij liep een 47-jarige inwoner van Sint Annaparochie, rugletsel op. De bestuurder van een andere auto, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, kwam met de schrik vrij. De gewonde man werd per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden

Leeuwarden: politie assisteert brandweer
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag de brandweer geassisteerd bij een containerbrand achter een woning in de Leeuwerikstraat. Door nog onbekend oorzaak, vatte de container brand. Omdat de bewoner, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, de brand niet kon blussen, belde hij direct via 1-1-2 de brandweer die het vuur doofde.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan