Dinsdag 17 juli

Politieberichten van dinsdag 17 juli

Getuigen gezocht van aanrijding

HARLINGEN – De politie zoekt getuigen van een aanrijding op het Franekereind. Daar werd op woensdag 11 juli omstreeks 11.15 uur een 13-jarige fietser uit Harlingen aangereden door een nog onbekende automobilist. De fietser reed die bewuste ochtend over de middelste brug bij Trebol en wilde rechtsaf naar het Franekereind. Uit tegengestelde richting naderde een zwarte VW-Golf met een kenteken dat begon met 5-H en die reed frontaal tegen de fietser aan. De jongen kwam met de fiets ten val. Hij liep daarbij letsel op aan zijn knie en ook de fiets raakte zwaar beschadigd. De bestuurder stapte even uit en overhandigde de jongen een klein geldbedrag. Vervolgens reed hij door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De auto had op het dak aan de achterzijde een spoiler en het voertuig was uitgerust met sportvelgen. De bestuurder was een licht getinte man van ongeveer 20 jaar. De politie wil graag weten wie deze bestuurder is. Was u getuigen van de aanrijding of wie u wie deze automobilist is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of loop het politiebureau in Harlingen even binnen.

Vakantieganger aangehouden met vals geld

TERSCHELLING – De politie heeft maandagmiddag op een camping op het eiland een 17-jarige inwoner van Wijdewormer aangehouden op verdenking van oplichting. De jongen was betrapt toen hij met behulp van een vals biljet van 50 euro iets wilde kopen. Medewerkers van de camping waarschuwden daarop de politie en agenten hielden de jongen aan. Hij bleek in het bezit te zijn van zes valse biljetten van 50 euro. Deze werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau op het eiland. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Visser aangehouden

SNEEK – De politie heeft maandagmiddag nabij het spoor aan de Parkstraat een 42-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een vordering. Een machinist van een trein had de politie gewaarschuwd omdat twee vissers nogal dicht bij het spoor aan het vissen waren. De treinen moesten daardoor langzamer gaan rijden. De agenten vroegen aan de twee vissers om een andere locatie te gaan zoeken. Eén van hen pakte zijn spullen en liep weg. De 42-jarige bleef echter staan en hij gaf direct al aan dat hij niet wenste te vertrekken. Ondanks diverse vorderingen van de agenten weigerde de visser een andere, veiligere, locatie te gaan zoeken. Hierop werd de man aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De man mocht aan het begin van de avond het politiebureau weer verlaten.

Illegale fuiken aangetroffen

WESTHOEK – De politie heeft maandagmiddag in een sloot nabij de zeedijk twee fuiken en het bijbehorende materiaal in beslag genomen. Agenten hadden informatie gekregen dat in de betreffende sloot enkele fuiken moesten staan. Het vissen met fuiken is alleen toegestaan als men daar een vergunning voor heeft. Daar was in dit geval geen sprake van. De fuiken met daarin enkele dikke palingen werden uit het water gehaald. De vis werd terug gezet en de fuiken werden in beslag genomen. De netten worden aangeboden aan het project Vissers voor Vissers. Er volgt nog een onderzoek om de eigenaar van de fuiken te achterhalen.

Dief op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond een 34-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Toen de zoon van een 57-jarige man thuiskwam, zag hij bij hun woning aan de Havingastate een onbekende man in de auto van zijn vader zitten en waarschuwde de politie. Die bracht de man over naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd. De verdachte bleek het frontje van de autoradio in zijn broekzak te hebben. De 57-jarige man deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging

DRACHTEN – De politie heeft maandagavond in een horecagelegenheid aan de Zuidkade een 44-jarige man uit Ureterp aangehouden op verdenking van belediging. Na een melding van een medewerkster van een kroeg dat de man steeds 1-1-2 zou bellen, gingen agenten ter plaatse. Navraag bij de meldkamer bevestigde het verhaal. De man bleek inmiddels in een andere gelegenheid te zitten en werd door de agenten op zijn gedrag aangesproken. Hierop begon de man de agenten te beledigen en weigerde mee te werken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd. Zijn telefoon is in beslag genomen.

Dieven huisraad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond aan de Telmannstraat vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Een 31-jarige bewoner in die straat heeft een deel van zijn huisraad opgeslagen in zijn kelderbox en besloot deze na enige tijd weer eens te controleren. Bij binnenkomst zag hij licht branden en trof hij een man zittende in een van zijn stoelen aan. Deze man bleek ook in de Telemannstraat te wonen en toen hij meeliep naar zijn woning zag de 31-jarige zijn serviesgoed op het aanrecht staan. Hierop waarschuwde hij de politie. In de woning die de man deelt met drie andere mannen, werd meer huisraad van de 31-jarige aangetroffen. De vier bewoners, een 20-, een 21- en twee 22-jarige mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het bureau. De 31-jarige deed aangifte.

Vrouw gewond bij aanrijding

STIENS – De politie heeft maandagmiddag op de kruising van de Lutskedyk met de Kakewei een ongeval afgehandeld waarbij een 38-vrouw uit Stiens gewond raakte. De automobiliste reed over de Lutskedyk uit de richting van de Pyter Jurjenstrjitte toen zij om nog onduidelijke reden in botsing kwam met een 40-jarige plaatsgenoot. Die automobiliste reed over de Kakewei en kwam uit de richting van de Petterhusterdyk. De 38-jarige werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding

SCHARSTERBRUG – De politie heeft maandagmiddag op de A6 ter hoogte van Scharsterbrug een onderzoek naar een aanrijding ingesteld waarbij een 64-jarige vrachtwagenchauffeur gewond raakte. De man reed met zijn vrachtwagen tegen een andere vrachtwagen aan die in de file voor de brug stond. De rijbaan werd door de twee vrachtwagencombinaties volledig gestremd waardoor een behoorlijke chaos op de weg ontstond. De chauffeur werd met letsel aan zijn borst en buik naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Het verkeer is tijdens het onderzoek van het bureau Vekeersongevalsanalye en het vrijmaken van de weg enige uren over de vluchtstrook geleid.

Inbraken in woningen

FRYSLAN – De politie heeft maandag en in de nacht van maandag op dinsdag op meerdere plaatsen onderzoeken naar inbraken in woningen ingesteld.

·In een woning aan de Foarstrjitte te Zwaagwesteinde is tussen vrijdag 19.30 en maandag 17.30 uur een raam van slaapkamer opengebroken waarna sieraden weggenomen werden. De 63-jarige bewoonster deed aangifte.

·In een woning aan de Suderwei te Veenwouden is men maandag tussen 15.00 en 17.45 uur via een kantelraam de woning binnengekomen waarna sieraden weggenomen werden. De 65-jarige bewoner deed aangifte.

.In een woning aan de Rondweg-noord te Dokkum is maandag tussen 7.20 en 19.30 uur een deur opengebroken waarna een digitale camera weggenomen werd. De 58-jarige bewoner deed aangifte.

·In een woning aan de M.H. Trompstraat te Leeuwarden is maandag tussen 13.15 en 15.45 uur een ruit opengebroken waarna een laptop weggenomen werd. Uit een schuurtje in de tuin is nog gereedschap weggenomen. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan