Fryslân, 17-02-2009 • Politieberichten maandag 16 februari 07.00 uur t/m dinsdag 17 februari 07.00 uur

Heerenveen: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagochtend een aanrijding afgehandeld op de Nije Fjildwei. Op de T-kruising sloeg, komende uit richting Oudehaske en gaande in de richting van Vegelinsoord, een 52-jarige bestuurder uit Drachten de Nije Fjildwei op. Op dat moment passeerde uit de richting van Heerenveen, een 37-jarige vrouw uit Sneek. Dit had een aanrijding tot gevolg. De bestuurster uit Sneek is met nog onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen.

De Hoeve: meisje valt van ladder
De politie heeft maandagochtend een ongeval afgehandeld op een boerderij aan de IJkenweg. Hierbij was een 17-jarige meisje uit Steenwijk aan het werk op de zolder van een schuur. Toen het meisje de ladder naar beneden wilde nemen, verschoof deze. Hierdoor viel zij naar beneden en kwam op de betonvloer terecht. Met nog onbekend letsel is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Ternaard: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag op de Tsjerkestrijtte een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden veertig automobilisten gecontroleerd, waarbij een bestuurder staande gehouden werd. Deze bestuurder reed 59 kilometer per uur, waar 30 kilometer per uur toegestaan is.

Lemmer: man aangehouden na ingooien ruit
De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit Rutten aangehouden op verdenking van vernielingen. Nadat bij de politie een melding binnen was gekomen dat op de Nieuweburen een ruit ingegooid was, konden agenten de man op basis van het doorgegeven signalement op de Parkstraat aanhouden. De man werd meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Grou: winkeloverval
De politie heeft maandagmiddag een onderzoek ingesteld naar een overval op een winkel aan de Waachshaven. Rond 16.00 uur kwam hier een man de winkel binnen. Onder bedreiging van een mes liet hij de medewerkster de kassalade legen, waarna hij er op een fiets vandoor ging in de richting van de Skaverij. Het signalement van de dader is als volgt: blanke man van rond de 30-35 jaar, 1.80 meter lang met een slank postuur. De man droeg een zwart ‘zorro-masker’ en een donkerblauwe regenjas met witte strepen. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de verdachte niet meer aangetroffen. De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u misschien iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

Leeuwarden: vrouw aangehouden na vernielingen
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Henri Dunantweg een 29-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernielingen. Rond half twee kreeg de politie een melding dat de vrouw bij het ziekenhuis een paar slagbomen vernield had en drie ruiten ingegooid zou hebben. Ter plaatse kon de vrouw aangehouden worden, waarna ze voor nader onderzoek op het bureau werd ingesloten. Een 42-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: ernstige mishandeling in Opsporing Verzocht
In het programma Opsporing Verzocht van de AVRO wordt vanavond, dinsdag 17 februari, een aanrijding behandeld, waarbij een 22-jarige vrouw uit Kimswerd ernstig gewond raakte. De vrouw liep op donderdagochtend 18 december rond half elf over de Sierksmastraat toen ze opzettelijk werd aangereden door een auto. De 22-jarige kwam hierbij ten val en raakte ernstig gewond. Na de aanrijding reed de automobilist door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De 22-jarige vrouw ondervindt nog elke dag hinder van de gevolgen van de aanrijding. De politie hoopt door uitzending van Opsporing Verzocht achter de identiteit van de bestuurder te komen. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond op Nederland 1 om 21.15 uur uitgezonden. Het programma wordt op woensdag 18 februari om 10.05 uur herhaald op Nederland 2. Natuurlijk kunt u de uitzending ook bekijken op [url=http://www.opsporingverzocht.avro.nl]www.opsporingverzocht.avro.nl[/url].

112Fryslan

})