Politieberichten van dinsdag 17 augustus.

Inbraak in bedrijf
HEERENVEEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf die tussen vrijdagmiddag 13 augustus en maandagmorgen 16 augustus uur plaatsvond op de Wetterwille. Men kwam het terrein op door het openknippen van het hekwerk aan de oostzijde van het bedrijf. Vervolgens werd een ruit van een roldeur ingeslagen en kon men via de ruit, de deur aan de binnenkant ontgrendelen. Er werden twee digitale camera’s, geld en koper weggenomen. Een 46-jarige inwoner van Heerenveen deed namens het bedrijf aangifte.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding
KORNWERDERZAND- De politie heeft maandagmiddag op de A7 het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit IJmuiden na een forse snelheidsovertreding ingevorderd. De man reed in zijn auto 127 kilometer per uur daar waar 70 kilometer per uur is toegestaan. De man kreeg een stopteken en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast werd proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt.

Man beledigt en bedreigt
HOLWERD – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Grandyk een 48-jarige inwoner van Zwolle aangehouden op verdenking van bedreiging. Agenten zagen de man op de pier bij Holwerd. Toen zij de man aanspraken begon de man vervelend te doen. Uit onderzoek bleek dat de man eerder die nacht met de meldkamer van politie Fryslân had gebeld en de centralist had beledigd. Ook bleek dat de man zijn rijbewijs moest inleveren in verband met een verkeersovertreding. Toen zij de man mee naar het politiebureau wilden nemen, bedreigde hij de agenten. De man werd voor verhoor ingesloten.

Automobilist in sloot na onwelwording
BURGUM- De politie heeft maandagavond op de Gaestmabuorren een ongeval afgehandeld waarbij een 38-jarige inwoner van Burgum gewond raakte. De automobilist werd tijdens de rit onwel en reed de sloot in. Daarbij raakte hij bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De bestuurder werd met borstklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man aangehouden na weigering controle
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De automobilist wenste op het Noordvliet niet mee te werken aan een alcoholcontrole en weigerde vervolgens zijn rijbewijs en kentekenbewijs te laten zien. Hij werd, ondanks diverse aansporingen om mee te werken, uiteindelijk door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Pizzakoerier gewond na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag een aanrijding met letsel afgehandeld op de Camminghaburg. Rond 17.15 uur kregen surveillerende agenten de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een auto en een scooter op de kruising Camminghaburg met de Schuilenburg. De 19-jarige pizzakoerier uit Leeuwarden was goed bij kennis en werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 50-jarige autobestuurder kwam met de schrik vrij. Er werd geen schade geconstateerd.

Boete voor dierenkwelling
KOLLUM- De politie heeft maandagmiddag twee mannen, een 38-en 61-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden op verdenking van dierenkwelling. Agenten zagen de mannen in het water aan de Trekweg vissen waarna zij besloten het tweetal te controleren. Naast de beide mannen zagen de dienders dat de mannen levende vis in een plasticzak hadden gedaan. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee weken oude Mercedes gestolen
SNEEK – De politie onderzoekt de diefstal van een grijze Mercedes Benz 180 CDI met kenteken 11-LZK-4. De autosleutels werden in de nacht van zondag op maandag uit een woning aan de Jonkvrouw gestolen. Vervolgens werd de twee weken oude Mercedes uit de garage gestolen. De 48-jarige eigenaar uit Sneek deed aangifte.

Snelle Roemeen krijgt forse boete
LEMMER – Een Roemeense (leeftijd onbekend) automobilist heeft maandag een forse boete gekregen. Een surveillerende agent zag dat de man met 180 kilometer over de A6 bij Lemmer reed. Daarnaast gaf de man geen richting aan bij de wisseling van de rijstrook en zat hij te dicht op zijn voorganger. Nabij het tankstation Lemsterhop kreeg de Roemeen een stopteken. De agent gaf de man een forse bekeuring voor de snelheidsovertreding. Tevens kreeg de man de Oost-Europeaan nog een boete omdat zijn 3-jarige dochtertje niet in een kinderstoeltje zat. De buitenlandse bestuurder moest direct €391 betalen. Ondanks veel pogingen tof afdingen bleef de agent voet bij stuk houden. Uiteindelijk werd de auto overgebracht naar het politiebureau. De Roemeen werd duidelijk gemaakt dat hij echt €391 moest betalen als hij zijn auto weer terug wilde hebben. Zijn vrouw probeerde nog om het boete bedrag naar beneden te krijgen, maar ook deze poging had geen succes. De Roemenen haalden een paar honderd euro tevoorschijn en betaalden te boete. Ze kregen de auto weer terug en konden hun reis weer vervolgen.

112Fryslan