Politieberichten van dinsdag 17 april

Bestuurder scooter gewond na ongeval

JELSUM – De politie onderzoekt een aanrijding op de Skierhusterwei. Maandagochtend raakte daar een 36-jarige bestuurder van een scooter uit Stiens gewond. Een 31-jarige automobilist (woonplaats onbekend) zag bij het oprijden de scooter over het hoofd en een botsing was het gevolg. De 36-jarige bestuurder kwam daarbij ten val. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Luchtdrukgeweer in beslag genomen

KOOTSTERILLE – De politie heeft maandagochtend een luchtdrukgeweer van een 25-jarige inwoner van Kootstertille in beslag genomen. Surveillerende agenten kregen een melding dat op de Menno van Coehoornstraat werd geschoten. Meerdere agenten ging naar het dorp omdat de melding niet echt duidelijk was. Al snel bleek dat de 25-jarige man met een luchtdrukgeweer meerdere malen op een boom had geschoten. Aangezien dit op de openbare weg was, besloten agenten om het wapen in beslag te nemen. Tevens werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

JOURE – De politie heeft maandagmiddag op de A7 het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Amsterdam ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Tijdens een controle zagen agenten dat de bestuurder nabij de afslag Joure-west met 172 kilometer per uur reed, terwijl 120 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie dieseloliedieven aangehouden

JOURE – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie Roemenen van 21, 33 en 38 jaar aangehouden op verdenking van de diefstal van dieselolie. Surveillerende agenten kregen een melding dat twee mannen hadden geprobeerd in te breken in een geparkeerde vrachtauto aan de Haskerveldweg. De getuige kon een goede beschrijving geven van de auto waarin de twee mannen waren weggereden. Op de Tjukemarwei in Sint Nicolaasga zagen agenten later die nacht de gezochte auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. Tijdens het gesprek met de drie inzittenden roken agenten een zeer sterke diesellucht. Ook lagen in de auto een aantal jerrycans. Hierop werden de drie aangehouden op verdenking van de diefstal van dieselolie. De drie Roemenen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Snorfietser ernstig gewond na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag een aanrijding op de Heliconweg onderzocht, waarbij een 54-jarige snorfietser uit Leeuwarden ernstig gewond raakte. De man maakte gebruik van een oversteekplaats om de Heliconweg over te steken. Een 38-jarige automobilist uit Beetgumermolen zag de snorfietser te laat en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en liep daarbij ernstig hoofd letsel op. De 54-jarige Leeuwarder werd per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

HARLINGEN – De politie heeft maandagmiddag rond 14.00 uur het rijbewijs van een 49-jarige automobiliste uit de Westhoek ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Een getuige had de vrouw zien rijden over de Zuidoostersingel. Omdat ze nog al slingerde werd direct de politie gewaarschuwd. Dit omdat de getuige bang was dat de bestuurster anders iemand aan zou rijden. Meerdere agenten gingen naar de betreffende straat en de 49-jarige automobiliste kreeg een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat ze zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd ze voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies ze 1110 ug/l, goed voor een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Bestuurder onwel

OLDEHOLTWOLDE – De politie heeft maandagmiddag samen met het personeel van de ambulance een 51-jarige automobilist uit Stiens gereanimeerd. De man raakte op de A32 vermoedelijk onwel, reed tegen de vangrail en kwam uiteindelijk tot stilstand op de vluchtstrook. Voorbijgangers waarschuwden de hulpdiensten. Toen de politie arriveerde was de bestuurder net weer bij. Tijdens het gesprek dat één van de motoragenten met hem had, viel hij plotseling weer weg. Direct werd het slachtoffer uit zijn auto gehaald. Samen met het personeel van de ambulance werd begonnen met de reanimatie van de man. De 51-jarige werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Tijdens de afhandeling van de onwelwording ontstond er een kleine verkeersopstopping. Drie automobilisten zagen dit te laat en een kop-staartbotsing was het gevolg. Hierbij vielen geen gewonden. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto’s weg gesleept.

Diefstal auto

FRANEKER – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een zwarte Mercedes Vito voorzien van het kenteken 9-VHK-66. De Mercedes bestelauto werd maandag tussen 16.15 uur en 17.30 uur weggenomen van de Morsestraat. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de diefstal of die weten waar deze auto nu is. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Woning inbraak

JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Skou. Collectanten van de Harstichting zagen dat de voordeur van de woning openstond en dat er een ruit kapot was. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. Waarschijnlijk is de inbraak gepleegd tussen donderdag 12 april en maandag 16 april. Een deel van de woning was doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Politie zoekt getuigen vernieling auto’s

WOLVEGA – De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van 7 auto’s die geparkeerd stonden op de parkeerplaats aan de Lindenoord. In de nacht van zaterdag op zondag rond 05.30 uur werd een bewoner van de Lindenoord wakker van lawaai op straat. Buiten op straat lagen 3 kentekenplaten die van auto’s afgebroken waren. Onderzoek van de politie wees uit dat er van zeven auto’s kentekenplaten gestolen waren of kromgebogen. De politie wil graag in contact komen met mensen die hier getuige van zijn geweest of die informatie over deze vernieling hebben. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

112Fryslan