Politieberichten van maandag 15 maart 07.00 uur t/m dinsdag 16 maart 07.00 uur.

De zaak Tom Oldenbroek in Opsporing Verzocht
LEEUWARDEN – Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak Tom Oldenbroek. De afgelopen weken is op diverse plaatsen in Fryslân gefilmd voor de reconstructie. Deze reconstructie moet een beeld geven van de laatste uren van Tom Oldenbroek zijn leven.

Tom Oldenbroek ging in de nacht van 12 op 13 februari 2000 met vrienden op stap. Hij kwam die nacht niet meer thuis en werd als vermist opgegeven. Zijn levenloze lichaam werd op 18 februari 2000 in een sloot bij Schraard aangetroffen. Forensisch onderzoek wees toen uit dat de doodsoorzaak niet in het verband kon worden gebracht met een misdrijf. Naar aanleiding van recente media aandacht aan deze zaak, kwam nieuwe informatie binnen. Deze informatie werpt mogelijk een ander licht op de zaak en de doodsoorzaak is vermoedelijk anders dan eerst werd aangenomen. Naar aanleiding van deze nieuwe informatie heeft het Openbaar Ministerie besloten de zaak opnieuw onder de loep te nemen.

Het programma Opsporing Verzocht is vanavond om 21.50 uur te zien op Nederland 1. De uitzending wordt herhaald op woensdagmorgen 17 maart om 10.05 uur. Wil je de verrichtingen van de Friese politiemensen in de studio volgen? Op [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url] plaatsen ze dinsdagavond regelmatig korte berichtjes.

Politie zet onderzoek voort in Bernhardlaan
FRANEKER – De politie heeft maandagochtend het onderzoek naar de dood van de 69-jarige vrouw uit Franeker voorgezet. Direct na de ontdekking werd door de politie de woning en omgeving afgezet, om eventuele sporen te beschermen. Technische rechercheurs hebben tot zondagnacht onderzoek verricht in en rondom de woning. Dit onderzoek is maandagochtend hervat. Toen is de politie begonnen met buurt- en relatieonderzoek. Dit onderzoek wordt vandaag uitgebreid. Het stoffelijk overschot is in de nacht van zondag op maandag overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Hier zal vanmorgen de sectie gaan plaats vinden. Er is een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen. Dit team, samengesteld uit rechercheurs van Fryslân, Groningen en Drenthe, werkt met dertig mensen aan de zaak.

Fietsster gewond na botsing met scooter
BURGUM – De politie heeft maandagmiddag op de Gaestmabuorren een aanrijding afgehandeld waarbij een 19-jarige vrouw uit Suwald gewond raakte. De vrouw fietste naast twee dorpsgenoten vanuit Burgum in de richting van Suwald. Vanuit de tegengestelde richting reed een 40-jarige man uit Burgum op zijn scooter. De vrouw keek even achterom en op het moment dat zij weer naar voren keek passeerde de scooter haar, waarbij de sturen elkaar raakten. Hierbij kwam de vrouw ten val. Zij werd met hoofd- en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Automobilist gewond na slippartij
TWIJZELERHEIDE – De politie heeft maandagmiddag op de Wyldpaed West een ongeval afgehandeld waarbij een 41-jarige man uit Twijzel gewond raakte. De man reed vanuit de richting Rijksstraatweg in de richting van Twijzelerheide, toen hij om onbekende reden met zijn rechtervoorwiel in de berm terecht kwam. Hij probeerde dit te corrigeren, maar door een lading olie of benzine op het wegdek was het erg glad. Hierdoor raakte de man de controle over het stuur kwijt, botste tegen een boom en kwam op het wegdek tot stilstand. Hij werd met letsel aan zijn been, borst en arm per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Keuken in woning uitgebrand
WORKUM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan de Burd. De bewoners waren in slaap gevallen terwijl de frituurpan nog aan stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de hele keuken uitbrandde.

Vrouw opgelicht na doorgeven bankinformatie
FRYSLAN – De politie waarschuwt mensen voor een oplichtingzaak waarbij vorige week de bankrekeningen van een 76-jarige vrouw uit Heerenveen leeg gehaald zijn. Het slachtoffer werd telefonisch benaderd door een vrouw die zich uitgaf als een medewerkster van haar bank. Omdat de vrouw een aantal privégegevens van het slachtoffer wist, dacht zij dat dit klopte. De vrouw gaf aan dat om veiligheidsredenen het mobiele nummer van het slachtoffer gewijzigd moest worden. Via een sms kreeg zij een nieuw nummer door, inclusief een TAN-code. De vrouw vroeg het slachtoffer om deze code door te geven en gaf aan dat het een en ander in een brief bevestigd zou worden. Toen het slachtoffer later in een winkel wilde afrekenen, bleek het saldo van beide haar bankrekeningen niet toereikend te zijn. Haar bank bevestigde dat alle twee de rekeningen leeg gehaald waren. De vrouw deed aangifte. De politie waarschuwt mensen alert te zijn en nooit privé bankgegevens telefonisch door te geven. Neem bij twijfel altijd eerst zelf contact op met uw bank.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan