Politieberichten van maandag 15 februari 07:00 uur tot dinsdag 16 februari 07:00 uur.

Leeuwarden: aanhouding drugsdealer
De politie heeft maandag op de Wirdumerdijk een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Surveilleerde agenten zagen om 08.30 uur in de omgeving van de Weaze een bekende drugsdealer lopen. Bij het zien van de politieauto ging de Leeuwarder er haastig vandoor en liep een steeg in. Even later zagen de agenten de man in een horecagelegenheid staan. Ook nu weer probeerde hij hen te ontwijken en dook het toilet in. Zijn gedrag gaf alle reden om hem te controleren en toen een van de agenten achter hem aan ging, zag hij de man iets weggooien in een afvalemmer. In deze afvalemmer troffen de agenten een hoeveelheid bolletjes met waarschijnlijk cocaïne en heroïne aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

Sneek: auto te water
De politie heeft maandagmiddag rond half vijf een eenzijdig ongeval op de A7 bij Sneek afgehandeld. Komende uit de richting van Bolsward, raakte een 31-jarige automobiliste uit Sneek raakte door nog onbekende oorzaak onwel. Ter hoogte van afslag De Hemmen raakte ze van de weg en reed via de rechter berm met haar auto in de sloot. De auto kwam op z’n kant in het water terecht. De bestuurster was buiten kennis, terwijl ze zich nog in het voertuig bevond. Omstanders wisten het voertuig met een sleepkabel op z’n kant te houden en voorkwamen dat het voertuig om zou rollen en verder onder water zou komen. Ze deden dit totdat hulpverleners ter plaatse kwamen. In het voertuig bevond zich ook nog een hond die ook te water raakte. De hond bleef, op een natte vacht na, ongedeerd. De vrouw werd door de brandweer uit het voertuig gehaald, waarna ze per ambulance werd overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Sneek. Na behandeling aan lichte verwondingen mocht ze weer naar huis.

Menaldum: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft maandagavond het bromfietsrijbewijs ingevorderd van een 17-jarige jongen uit Menaldum. De jongeman reed met zijn bromscooter op de Bitgumerdyk in Menaldum met een snelheid van 85 kilometer per uur, waar 40 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt en zijn bromfietsrijbewijs is ingevorderd.

Stiens: man van ladder gevallen
De politie heeft maandagmiddag ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval aan de Bredyk in Stiens. Een 63-jarige man uit Stiens was bij snoeiwerkzaamheden in zijn tuin van de ladder gevallen. Hierbij raakte hij vermoedelijk gewond aan zijn rug en heupen. Door ambulancepersoneel werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Wolvega: reanimatie na onwel wording
De politie heeft maandagmiddag rond vijf uur het ambulancepersoneel geassisteerd bij een reanimatie van een 60-jarige man uit Oldholtpade. De man raakte onwel in een drogisterij in de Van Harenstraat in Wolvega. Samen met ambulancepersoneel wisten hulpverleners het hart van de man weer aan de praat te krijgen. In zorgwekkende toestand is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Joure: te snelle bestuurder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit IJlst. Op de A7 bij Joure reed hij met een snelheid van minimaal 170 kilometer per uur. Ter plaatse is 120 kilometer per uur toegestaan. Tegen de man, een beginnend bestuurder, werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: man beroofd van sieraden en geld
De politie onderzoekt een beroving van een 19-jarige man uit Leeuwarden die op maandagavond rond kwart voor acht heeft plaatsgevonden. Een 19-jarige Leeuwarder deed maandagavond bij de politie aangifte. De man verklaarde dat hij eerder die avond in de Euterperstraat werd aangevallen en tegen de grond werd gewerkt door twee mannen met bivakmutsen op. De mannen drukten hem vermoedelijk een vuurwapen tegen zijn hoofd en eisten zijn geld en sieraden. Ze maakten hem zijn portemonnee met geld, een gouden ketting en een ring afhandig. Verder nemen ze zijn ‘Adidas’ rugzak met digitale fotocamera mee. De aangever vermoedt dat de mannen ongeveer zijn leeftijd hadden, Nederlands spraken en donker gekleed waren.

Sint Nicolaasga: zeven gewonden bij aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend op de afrit van de A6 nabij Sint Nicolaasga een aanrijding onderzocht, waarbij zeven gewonden gevielen. Door nog onbekende oorzaak botste een bestelbus tegen een personenauto. De inzittenden (leeftijd en woonplaats nog onbekend) van beide voertuigen raakten gewond. Ter plaatse konden vijf slachtoffers worden behandeld. De andere twee slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De afrit werd tijdelijk afgesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan