Politieberichten van dinsdag 16 augustus

Vrouw gewond bij ongeval

WARTEN – De politie heeft maandagmorgen een ongeval afgehandeld waarbij een 32-jarige vrouw uit Drachten gewond raakte. De vrouw reed op de N31 richting Leeuwarden, toen ze door onoplettendheid de macht over het stuur verloor. Ze kwam in de rechterberm terecht en in een poging te corrigeren schoot de auto over de weg en raakte de middengeleider. Hierna schoot de auto terug de berm in en belandde achterstevoren in een sloot. De vrouw werd door omstanders uit het voertuig gehaald en werd met nek- en hoofdklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Aanhouding na inbraak in woning

BURGUM – De politie heeft maandag naar aanleiding van een inbraak in een woning aan het Noordermeer een 41-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Toen de 51-jarige bewoner rond 17.00 uur thuis kwam, zag hij dat er ingebroken was. De dader was via een raam naar binnengeklommen en had een laptop, fotocamera en een portemonnee meegenomen. Vlak bij de woning, in de berm, trof de 51-jarige een scooter aan die hier onbeheerd achter gelaten was. Aangezien het vermoeden bestond dat deze scooter mogelijk gebruikt zou zijn door de inbreker is door de politie is een onderzoek ingesteld. Er is met diverse eenheden, waaronder een helikopter van het KLPD, naar de dader gezocht. Ook werd een Burgernet actie opgestart. In eerste instantie leverde de zoekactie niets op maar rond 19.00 uur werd de 41-jarige verdachte gesignaleerd bij een schuurtje van een woning aan de Miensker. Een getuige zag dat hij hier rondliep en vervolgens de weilanden in ging. Ondanks het feit dat de Drachtster zich in de struiken probeerde te verstoppen werd hij door agenten aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen goederen werden niet aangetroffen. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Invordering rijbewijs

JOURE – De politie heeft maandag rond 19.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige inwoner uit Urnasch (Zwitserland) Tijdens een snelheidscontrole met de laser op de A-7 constateerde een agent dat de man 181 kilometer reed waar 120 kilometer toe is gestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling ruiten

BOLSWARD – De politie heeft maandag rond 22.00 uur een 21-jarige inwoner van Bolsward aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat er ramen ingeslagen werden bij de basisschool aan de Blink. Agenten troffen de 21-jarige aan op het schoolplein. De verdachte bekende het feit waarna hij werd aangehouden en voor nader onderzoek werd overgebracht naar het politiebureau.

Auto uit de bocht

NIJEHOLTPADE – De politie heeft maandag rond 22.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Binnenweg. Een 20-jarige automobilist uit Oldeberkoop verloor hier in een bocht de macht over het stuur. De auto botste tegen een lantaarnpaal en belandde in een (droge) sloot. Eén van de inzittenden kreeg door het ongeval rugklachten en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht zij weer naar huis.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan