Dinsdag 15 november

Politieberichten van dinsdag 15 november

Hennepkwekerij opgerold

DRACHTEN- De politie heeft maandagmorgen bij toeval een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd. Een getuige meldde dat er een gat in de muur zat van een loods aan de de Kiel. Via de opening in de muur kon men in de loods kijken waar een hennepkwekerij ingericht was. Totaal werden 623 stekken en 302 volgroeide planten aangetroffen. De afdeling forensische opsporing deed onderzoek in de loods. Er werden geen verdachten aangetroffen. Alle aangetroffen planten evenals de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Vrouw aangehouden voor mishandeling en vernieling

OOSTERWOLDE- De politie heeft maandagmorgen een 29-jarige inwoonster van Oosterwolde aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling die plaatsvond in een bedrijf aan de Brink. Daar kreeg de verdachte woorden met een baliemedewerkster en sloeg haar tegen het hoofd. Toen deze het luik van de balie dicht deed, pakte de verdachte een staander met een bord en sloeg deze meerdere keren tegen het raam. Toen een andere medewerker dit bord van haar wilde afpakken werd de bril van zijn hoofd geslagen. De vrouw werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. Een 50-jarige vrouw en een 61-jarige man deden aangifte.

Invordering rijbewijs

OENTSJERK – De politie heeft maandag rond 20.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige inwoner van Oentsjerk. Agenten reden op de Rengersweg achter de 60-jarige en zagen dat hij slingerend over de weg reed en de bochten erg ruim nam. De Oentsjerker werd voor een controle staande gehouden. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 910 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de De Bird. Tussen 14.00 uur en 23.00 uur werd hier ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door een deur te forceren. De woning is doorzocht en als buit werden een onder andere een elektrische gitaar, videoapparatuur en een laptop meegenomen.

Straatroof

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek naar de identiteit van twee personen die maandag rond 18.00 uur een tas probeerden te stelen. Een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden fietste over de Egelantierstraat. Hier werd zij ingehaald door twee fietsers. Eén van deze fietsers probeerde haar tas uit het mandje te stelen wat voorop de fiets zat. Dit lukte niet omdat de tas met de draagriem vast zat aan het stuur. De beide personen gingen er vandoor. Op de Engelantierstraat sloeg één van hen af naar de Schieringerweg. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit incident. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Inbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan De Dulf. Hier werd maandag tussen 16.00 uur en 19.30 uur ingebroken. De dader(s) zijn binnengekomen door een toegangsdeur op te breken. Als buit werden onder andere een laptop, fotocamera en een horloge meegenomen.

Aanrijding

STEGGERDA – De politie heeft maandag rond 14.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de A-32. Een vrachtauto, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Anna Paulowna, botste hier achter tegen een personen auto die bestuurd werd door een 84-jarige inwoner van Ommen. De 20-jarige had last van de laagstaande zon en pakte zijn zonnebril. Hierdoor merkte hij te laat dat er op de rijbaan voor hem een auto stilstond. De 84-jarige bestuurder en zijn 83-jarige passagier raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie wordt onderzoek gedaan naar de toedracht en omstandigheden van het ongeval.

Diefstal portemonnee

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een portemonnee. Een 72-jarige inwoonster van De Knipe deed maandag rond 15.30 uur op de Sieverstraat de gehaalde boodschappen in de fietstas van haar fiets. Toen ze de fiets van het slot wilde doen, had ze in haar ene hand de fietssleutel en in de andere hand haar portemonnee. Op dat moment kwam er een man op haar aflopen die de 72-jarige aansprak. Voor dat de 72-jarige iets kon zeggen trok de man de portemonnee uit haar handen en vluchtte weg. Met diverse politie eenheden is nog gezocht naar de dief maar hij werd niet meer aangetroffen.

Inbraak tankstation

BERLIKUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een tankstation aan de Bitgumerdyk. In de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur ging het inbraak alarm af. Surveillerende agenten die in de buurt van het tankstation reden zagen een grijze stationauto met hoge snelheid wegrijden Met meerdere politie eenheden is er naar de auto gezocht maar hij werd niet meer aangetroffen. De inbrekers hadden in het tankstation een grote ravage- en schade aangericht. Deuren waren opengebroken en het tankstation was doorzocht. Als buit hadden de dieven rookwaar meegenomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan