Politieberichten van dinsdag 15 mei

Man geslagen na woordenwisseling

HEERENVEEN – De politie onderzoekt de mishandeling van een 24-jarige inwoner van Heerenveen. De 24-jarige kreeg maandagmiddag in de Sieversstraat een woordenwisseling met een voorbijganger over het Ajax-shirt dat hij droeg. Over en weer werd gescholden en uiteindelijk sloeg de voorbijganger de man van 24. Die raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Omstanders waarschuwden direct via 1-1-2 de politie. Omdat een signalement beschikbaar was van de dader werd besloten om Burgernet in te schakelen. Samen met 742 deelnemers van Burgernet keken de agenten naar de dader uit. De man werd echter niet aangetroffen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De man deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging

FRANEKER – De politie heeft maandagmiddag een 21-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die middag omstreeks 15.50 uur in de wachtruime bij het station aan de Maria van Schurmansingel een 19-jarige inwoonster van Harlingen en 33-jarige inwoner van Leeuwarden bedreigd met een mes. De twee waarschuwden vervolgens de politie via 1-1-2. Toen de agenten arriveerden bij het station werden ze aangesproken door een nog onbekende bromfietser. Hij wist te vertellen waar de man met het mes zou lopen. Op het Oud Kaatsveld werd de 21-jarige aangehouden. Er werd geen mes bij hem aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie komt graag in het contact met getuigen van de bedreiging en in het bijzonder met de bromfietser die de agenten hielp. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vermiste man gevonden dankzij Burgernet

DRACHTEN – De politie heeft maandagavond samen met 1292 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een 77-jarige inwoner van Drachten. De man was eerder die middag een stukje gaan fietsen. Toen hij ’s avonds niet thuis kwam, waarschuwde zijn familie de politie. De familie maakte zich zorgen omdat de man alzheimer heeft. Samen met 1292 deelnemers van Burgernet keken de agenten uit naar de 77-jarige. Eén van deelnemers van Burgernet zag de man fietsen op de Rydwei tussen Opeinde en Rottevalle. Agenten ontfermden zich vervolgens over de man en brachten hem weer naar huis.

Inbraak in school en sportcomplex

STIENS – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraken in een sportcomplex aan de Iepeleane en een school aan de Felixwei. Rond 02:30 uur kwam een melding binnen dat bij het sportcomplex ingebroken zou zijn. Om binnen te komen was een paneel onder een raam weggebroken. Het is nog onduidelijk of iets weggenomen werd. Een 48-jarige man uit Stiens deed aangifte. Rond 5.00 uur kwam een melding van een inbraak in de school binnen. Hier was een raam opengebroken waarna meerder vertrekken doorzocht waren. Ook hier is nog niet duidelijk of iets weggenomen werd. Een getuige zag rond die tijd twee jongens van rond de 16 tot 18 jaar lopen met een pet en capuchon op die zich verdacht gedroegen. Deze jongens werden niet meer aangetroffen. Een 54-jarige man uit Stiens deed aangifte.

Aanhouding voor zware mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag een 14-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De jongen had eerder die middag omstreeks 15.30 uur op de Spoorstraat, nabij de spoorwegovergang op de kruising van de Pieter Stuyvesantweg met de Julianalaan, een 13-jarige meisje uit Leeuwarden van haar fiets getrapt. Vervolgens had de jongen met een mes over de buik van het meisje gekrast. Die liep daardoor verwondingen op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na onderzoek konden de agenten de jongen op zijn woonadres aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Specifiek met een vrouw die in de Spoorstraat het slachtoffer vroeg hoe het met haar ging. Heeft u iets gezien of anderszins informatie.? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor heling

DRACHTEN – De politie heeft maandagavond een 18-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man op een elektrische fiets fietsen waarvan alle uiterlijke kenmerken waren verwijderd en gaven hem een stopteken. Hij kon geen duidelijke uitleg geven hoe hij aan de fiets gekomen was en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Koperdieven op heterdaad aangehouden

NIEUWEHORNE – De politie heeft maandagavond in een leegstaand pand aan de Schoterlandseweg twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige zag dat de mannen hun auto parkeerde en over het hek van het leegstaande pand klommen. Hij belde onmiddellijk de politie die ter plaatse kwam. In het pand werden de mannen aangetroffen terwijl ze bezig waren koperbuizen te verwijderen. De 40-jarige man uit Leeuwarden en de 36-jarige man uit Drachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze voor nader onderzoek ingesloten werden. De auto werd in verband met een belastingschuld in beslag genomen.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan