Dinsdag 14 juni

Politieberichten van dinsdag 14 juni.

Zware mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond rond 21.30 uur een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van zware mishandeling. Getuigen die op de Archipelweg liepen zagen dat de 38-jarige met geweld een vrouw in een auto duwde en meldde dit bij de politie. Uit het politieonderzoek kwam vast te staan dat de bestuurder woonachtig was op het Hagendoornplein. De auto werd daar leeg aangetroffen, maar in een woning werd een gewonde vrouw aangetroffen. Zij gaf aan dat ze na een ruzie door de Leeuwarder geslagen was en dat hij haar in haar been gestoken had. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. Door de politie wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van de mishandeling.

Inbraak winkel
DONKERBROEK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkel aan de Herenweg. In de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur hoorde een getuige glasgerinkel. Toen hij ging kijken waar dit geluid vandaan kwam, zag hij twee mannen met een donkere zak op de rug de winkel uit komen. Deze mannen liepen naar een auto die vlak bij de winkel geparkeerd stond. De auto reed weg in de richting van Drachten. Met diverse politie eenheden werd nog gezocht naar de auto maar deze werd niet meer aangetroffen. Politie onderzoek wees uit dat een raam van de winkel ingeslagen was en dat de inbrekers rookartikelen hadden gestolen. Op de plaats waar de auto gestaan had werd nog een aantal pakjes sigaretten aangetroffen.

Rijden onder invloed
DOKKUM – De politie heeft maandag rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige inwoner van Burdaad. Agenten zagen de man lopen op de Oranjewal en spraken hem aan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was alcohol. Aangezien de man uit Burdaad kwam en hij mogelijk met zijn auto naar huis zou gaan, heeft hij een rijverbod van 12 uren gekregen. Een kwartier later zagen agenten de man toch rijden. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 890 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden
BURGUM- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige inwoner uit Litouwen aangehouden op verdenking van een inbraak die plaatsvond in een woning aan de Tussendijken. Buurtbewoners zagen dat een aantal personen zich verdacht ophielden bij een woning en belden via 1-1-2 de politie. Een getuige ging op onderzoek uit. Toen hij de betreffende woning kwam vluchtte een persoon weg. De inmiddels gearriveerde agenten zochten de omgeving af. Een speurhond van de politie trof de verdachte in de bosjes op de Bospolle aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De auto van de verdachte(n) werd in de omgeving van de woning aangetroffen en in beslag genomen. Het is nog onbekend wat werd gestolen.

Aangehouden voor diefstal bier
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31- en 20 – jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. De dames hadden bier besteld en wilden hun boodschappen bezorgd hebben. De aangever, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, bezorgde op verzoek deze boodschappen bij een geparkeerde auto op de Nieuweburen. Nadat de verdachten hun bestelling in ontvangst hadden genomen, reden zij zonder te betalen snel weg. Na een achtervolging verloor de aangever de betreffende auto uit het oog. Even later zag hij de auto in de Anemoonstraat, waarna hij via 1-1-2 de politie belde. Toen de agenten bij de woning van de te naamgestelde van de auto aanbelden, hoorden zij gestommel met lege (bier)blikjes. Even later werd de voordeur door een van de verdachten geopend. Vervolgens werden beide verdachten aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De benadeelde deed aangifte.

Honderden bekeuringen en drie ingevorderde rijbewijzen tijdens Elfstedentocht
FRYSLAN – De politie heeft tijdens de Elfstedentocht voor motorrijders op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Bij een radarcontrole op de weg Woudsend – Spannenburg werden ongeveer 350 overtredingen geconstateerd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De snelste mottorijder reed hier 123 kilometer per uur. Op de Flieterpsterdyk in Reitsum werd een 22-jarige man uit Leeuwarden staande gehouden die 150 kilometer per uur reed, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Ook op de Flieterpsterdyk, maar dan in Lichtaard, werd bij een 19-jarige motorrijder uit Amersfoort een snelheid van 165 kilometer per uur gemeten, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Tenslotte werd op de Iedyk in Burdaard bij een 32-jarige man uit Oldeberkoop een snelheid gemeten van 171 kilometer per uur, waar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur geldt. De man werd op de Zuidermiedeweg in Hallum staande gehouden. Van alle drie de mannen werd het rijbewijs ingevorderd en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Verder werden nog motorrijder met verkeerde verlichting en een motorrijder voor het negeren van het rode verkeerslicht bekeurd.

Fietser slaat agent tegen helm
OUDESCHOOT – De politie heeft tijdens een rustig verlopen Skoatermerke één aanhouding verricht. Een 47-jarige man uit Oranjewoud werd op de Marktweg in Heerenveen aangehouden op verdenking van baldadigheid. Terwijl een agent met een bromfietser stond te praten die hij staande gehouden had, fietste de man bij de agent langs. In het voorbijgaan gaf hij de agent een forse klap tegen zijn helm. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht de man met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Getuigen gezocht van onveilige motorrijder
TJERKGAAST – De politie heeft zoekt getuigen van een motorrijder die zondagmiddag met snelheden tot 120 kilometer per uur over de Gaastweg en de parallelweg van de Spannenburgerdyk reed. Daarnaast reed hij met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur tussen twee naast elkaar lopende personen door. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd wegens onveilig rijgedrag (zie ook politie berichten van maandag 13 juni). De politie is op zoek naar mensen die deze motorrijder hebben zien rijden. U kunt hievoor contact opnemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan